fredag 13. januar 2012

Peanøtt og sjokolade Cupcakes

Idag har jeg levert disse herlighetene , og responsen etterpå var helt fantastisk . De smakte himmelsk godt . Søtt og salt sammen var en god kombinasjon .

Oppskriften er hentet fra bloggen til Hanne`s kaker og her er den :

ca 12 stk120 gram smør, romtemperert
100 gram sukker
50 gram brunt sukker, eller erstatt med vanlig sukker
1/2 vaniljestang
2 egg, romtemperert
2 ss creme fraiche eller rømme
ca 1,5 dl fløte eller evt melk
170 gram hvetemel
1ts bakepulver
1/2 ts natron
2 ts vaniljesukker  
ca 50 gram peanøtter
ca 50 gram sjokolade biter/revet sjokolade

Stekes på 200 grader i 15-20 min


Start med å ha romtemperert smør i mikseren.Tilsett brunt sukker og vanlig sukker samt frøene fra en 1/2 vaniljestang.Pisk dette godt sammen. Tilsett eggene, pisk godt mellom hvert egg. 

Vei opp mel og tilsett bakepulver, natron og vaniljesukker. Rør sammen og sikt dette 2 ganger.Ha rømme og fløte i et dl mål og pisk dette lett sammen. Tilsett det tørre og det våte vekselsvis, start og avslutt med det tørre. Tilsett revet melkesjokolade, eller bruk gjerne melkesjokoladebiter hvis du har. Ha oppi peanøtter også.Rør det sammen med en slikkepott, tilsett mere hvis du synes det ble for lite...

Frosting / Hvit sjokolade krem : 
1 liten boks fløte, ca 3,3dl
150 gram hvit sjokolade, kan ha i mere også hvir du vil ha sterkere sjokoladesmak
1 ts vaniljeekstrakt


Denne må lages dagen før eller ihvertfall minst 6 timer før du skal bruke den.
Start med å varme opp fløte til kokepunktet, jeg bruker micro`n... Men kan godt gjøre det på komfyren også. Hakk opp sjokoladen. Når fløten har nådd kokepunktet har du oppi den hakkede sjokoladen, la den stå sånn i 2 min . Etter 2 min rører du godt sånn at all sjokoladen er smeltet. Ha i vaniljeekstrakt, rør godt .Så skal den avkjøles, sett i kjøleskap natten over eller minst 6 timer. Jo lengre jo bedre . 
Når den har stått i kjøleskapet så synker den sammen litt.Pisk den opp med håndmikser eller kjøkkenmaskin. Pisk helt til den er blitt stiv.


BON APETIT ! <30 kommentarer:

Legg inn en kommentar