mandag 26. desember 2011

Dronning MaudJulaften og juledagene er over ,og vi har spist mye god mat og søtsaker ! :)
En dessert som er veldig godt likt hos oss er Dronning Maud fromasj.Enkel å lage og smaker helt himmelsk. Denne deserten ble til i anledning dronningen`s besøk i Haugesund for mange år siden .
Og har siden vært en suksess i all slags selskaper , og vi haugalendinger er vel ekstra glad  i denne desserten tror jeg :)  Jeg bruker min mor sin oppskrift  :
6 dl fløte
6 egg
5-6 ss sukker
8 1 / 2 plater gelantin
2 plater dronning sjokolade
Hakk eller rasp opp sjokoladen. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 5 - 10 minutter. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen.
Klem vannet av gelatinen og smelt gelatinplatene i ca 1/2dl kokende vann. Hell gelatinen i en tynn stråle i kremblandingen under omrøring. Rør godt for å unngå at gelatinen klumper seg. Bruk porsjonsglass eller en stor dessertbolle. Legg fromasj og sjokolade lagvis.
Sett kaldt i minst 2 timer eller natten over. 


God romjul alle sammen. Håper alle har hatt noen fine dager ! :))

 
2 kommentarer:

Anonym sa...

Naaaaam....så flott blogg du har laget deg Elin! Nydelige bilder av Dronning Maud fromasje, den må jeg virkelig prøve en dag... :-)

Gleder meg til fortsettelsen !!

Stor julehilsen fra
Kakebua v/Britt

Cake Bliss sa...

Hei,hei :) Så kjekt at du har vært innom bloggen min , jeg er ganske så ny i gamet ,men det er veldig gøy å holde på . Tusen takk for flott kommentar og velkommen igjen :)

Legg inn en kommentar