Her har du noen nydelige eple-muffins.Er du glad i eplekake,er dette mini-versjoner av det.Smaker helt himmelsk .De er fyllt med vaniljekrem og toppet med eple,kanel og sukker.Super-enkle å lage er de også.En soleklar favoritt her i huset .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNwctQwUBT-2gowvLX6ZIZRFNwXgHzH6MuZZW4xp4_Oao98yZQH9JSD2Gz0-xWKtbdfseqjPqdZt0_7DJQn29o7w1AAOzPUmSD9sdUyUlH2pdTx0kzi_KyZsFcAUJ_QfwCPOiuwONk67Dl/s320/2013-02-16+23.34.20.jpg)
Her får du oppskrift og fremgangsmåte : (ca 15-20 stk)
Sett ovnen på 200 grader.
3 egg ( romtempererte)
2,5 dl sukker
2 ts bakepulver
2ts vaniljesukker
3 dl mel
1 dl h-melk
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
sukker/perlesukker og kanel
2-3 epler
Vaniljekrem
Start med å vispe egg og sukker til luftig eggedosis.Mål opp melet og bland inn bakepulver og vaniljesukker.Has i røren vekselsvis med melken.Pisk godt til en jevn røre.
Finn frem muffinsformer og ha 1 ss røre i hver form.Ha så 1 ts vaniljekrem i hver form før du tar 1 ss røre på toppen.Skrell eplene og kutt opp i små terninger.Putt epleterninger i hver muffinsform.Toppes med å drysse på kanel og sukker / perlesukker.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJzKG3LTmHH5S-zjNSNUguwCQ4mMWUCspOU4-cNtRzMfhUTwiRQxkmA60vPgK8s5I7uMafgttoywOz2udKvSoJQ5DGWfH19ul76zxI3NS9P9hPnxme5ocOCc_G73FxhB8bzk37AJTchP8p/s320/2013-02-16+21.29.31.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEg4QrCUu56UjjV_M-YqYPuqsKX2VP0u5xcesZ0_glSfpdOMdpVwcpaS1Ny8VCGook9STySqgoTGaqsyqB-rcpWIutYpmdwhybn-QpoWICZTij90JWE45AR4aAhpQGOaF3pbwwkYuzZfD0/s320/_DSC2903.JPG)
Stekes på 200 grader ,midt i ovnen 15-20 min.
Avkjøles på rist.Server gjerne sammen med vaniljeis mens de fremdeles er litt lunkne.Men disse herlighetene smaker like godt både kalde og varme syns jeg :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLufjFWL_i8dJuG3atPImVf6rbz5TpTAyk5ntSVUMREq3n6cb-g4zoiSh21LaayOK79H7Q00g5gfX0mcbe_rPoZiJjQhNUlC4SjxfHkqKno75qC9o4yCH8dSgud_n7wIxzo3MDWxQrNH-4/s320/2013-02-16+21.53.27.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk05nme5x5uYGnu2h77JxlCMgf2JVY8JpSSEhqCW2scrDa5pngzP-9WeNoKYx-WSL5sj8oVZZbP8Xvvm3DWksgME8TKVMLUpG2CbUZ_hPgNovuVeDM65HqgAtvCIo788KYsi6UJ7Rv9sUJ/s320/2013-02-16+21.53.38.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhw3jigZ2s0MzBhGGSGtY3WeOW1Vn0GnHhOmwypaR7ChKe5jgMbWhdXiZhPHcQCSxGMgusOXIrbaZ24A4m4sRhoZw9lkESDCPyQWNnAqQfmE1hx5-Bsso6Ka7WPEYaFTfXF0VW9Tveao0pM/s320/2013-02-16+22.09.58.jpg)
Mmmm...........Nam ! :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNwctQwUBT-2gowvLX6ZIZRFNwXgHzH6MuZZW4xp4_Oao98yZQH9JSD2Gz0-xWKtbdfseqjPqdZt0_7DJQn29o7w1AAOzPUmSD9sdUyUlH2pdTx0kzi_KyZsFcAUJ_QfwCPOiuwONk67Dl/s320/2013-02-16+23.34.20.jpg)
Her får du oppskrift og fremgangsmåte : (ca 15-20 stk)
Sett ovnen på 200 grader.
3 egg ( romtempererte)
2,5 dl sukker
2 ts bakepulver
2ts vaniljesukker
3 dl mel
1 dl h-melk
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
sukker/perlesukker og kanel
2-3 epler
Vaniljekrem
Start med å vispe egg og sukker til luftig eggedosis.Mål opp melet og bland inn bakepulver og vaniljesukker.Has i røren vekselsvis med melken.Pisk godt til en jevn røre.
Finn frem muffinsformer og ha 1 ss røre i hver form.Ha så 1 ts vaniljekrem i hver form før du tar 1 ss røre på toppen.Skrell eplene og kutt opp i små terninger.Putt epleterninger i hver muffinsform.Toppes med å drysse på kanel og sukker / perlesukker.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJzKG3LTmHH5S-zjNSNUguwCQ4mMWUCspOU4-cNtRzMfhUTwiRQxkmA60vPgK8s5I7uMafgttoywOz2udKvSoJQ5DGWfH19ul76zxI3NS9P9hPnxme5ocOCc_G73FxhB8bzk37AJTchP8p/s320/2013-02-16+21.29.31.jpg)
Stekes på 200 grader ,midt i ovnen 15-20 min.
Avkjøles på rist.Server gjerne sammen med vaniljeis mens de fremdeles er litt lunkne.Men disse herlighetene smaker like godt både kalde og varme syns jeg :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLufjFWL_i8dJuG3atPImVf6rbz5TpTAyk5ntSVUMREq3n6cb-g4zoiSh21LaayOK79H7Q00g5gfX0mcbe_rPoZiJjQhNUlC4SjxfHkqKno75qC9o4yCH8dSgud_n7wIxzo3MDWxQrNH-4/s320/2013-02-16+21.53.27.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgk05nme5x5uYGnu2h77JxlCMgf2JVY8JpSSEhqCW2scrDa5pngzP-9WeNoKYx-WSL5sj8oVZZbP8Xvvm3DWksgME8TKVMLUpG2CbUZ_hPgNovuVeDM65HqgAtvCIo788KYsi6UJ7Rv9sUJ/s320/2013-02-16+21.53.38.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhw3jigZ2s0MzBhGGSGtY3WeOW1Vn0GnHhOmwypaR7ChKe5jgMbWhdXiZhPHcQCSxGMgusOXIrbaZ24A4m4sRhoZw9lkESDCPyQWNnAqQfmE1hx5-Bsso6Ka7WPEYaFTfXF0VW9Tveao0pM/s320/2013-02-16+22.09.58.jpg)
Mmmm...........Nam ! :)
3 kommentarer:
Nam, dessa såg skikkeligt goe ut, flott at du legge ut oppskriftene og ;)
hvordan er disse å fryse?
Det tror jeg skal gå helt fint :)
Legg inn en kommentar