Her er oppskriften :
200 g meierismør
200 g sukker
3 eggeplommer
3 eggehviter
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Revet skall fra 2 appelsiner
Saft fra 1 appelsin
Rør smør og sukker hvitt.Viktig at smøret er romtemperert.Tilsett så èn og èn eggeplomme og rør godt.Ha i det tørre sammen med saft og skall fra appelsinene.Vend tilslutt inn stivpiskede eggehviter.
Stekes på 170 grader ca 40-45 min.
I opskriften var det ikke vaniljesukker opprinnelig,så det har jeg tilsatt.Og steketid og temperatur var ikke oppgitt i annen form enn : " stekes alminnelig " ;) Det ser jeg går igjen i mange av de gamle oppskriftene.
Pyntes med melisglasur , gjerne med rom i.
Glasur :
Melis
Melk/ Vann
3-4 dråper romessens
Bland sammen til ønsket konsistens og ha over kaken.
Saftig og god kake som passer ypperlig til kaffemat en lørdag :)
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar