Du trenger : ( til ca 24 stk )
3 store egg
300 g sukker
300 g mel
1 toppa ss maizena
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 / 2 ts kanel ( kan utelates )
1 / 2 ts cayennepepper ( kan utelates )
5 ss bakekakao
5 ss sjokolade-ganache
1 dl rapsolje
3 halve hermetiske pærer , opphakket
Ganache :
250 g usalta smør
400 g mørk sjokolade ( ikke 70 % )
1 , 5 dl fløte
Ganache-oppskrift er lånt fra bloggen til Pasision for Vintage.
Start med å piske egg og sukker til tjukk eggedosis.Begynn på ganachen mens eggedosisen lages.Smelt smør og sjokolade sammen over vannbad eller bruk microen.Varm opp fløten til kokepunktet.Rør til slutt alt sammen og sett til kjøling.
Fortsett med røren.Bland sammen alt det tørre og ha i vekselsvis med oljen og mix godt.Ha i ganachen og til slutt de finhakkede pærene.
Stekes på 175 grader ca 18-20 min.Midt i ovnen.
Muffinsene avkjøles på rist.
Toppes med en god porsjon mørk sjokolade-ganache og en pærebåt.Jeg har også drysset over litt sjokoladestrøssel.
Disse passer veldig godt for deg som ikke ønsker det altfor søtt og ikke er glad i den typiske smørkremen.
Cupcakesene smakte enda bedre dagen etterpå ! NAM ! :))
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar