mandag 3. september 2012

Skillingsboller med sjokolade og vanilje

I går lagde jeg disse fantastisk gode skillingsbollene.Kombinasjonen med sjokolade og vaniljekrem som fyll var bare helt himmelsk.Min samboer mente dette var noe av det beste han hadde smakt på lenge. Lenge leve gjærbakst sier jeg bare. Det er så utrolig godt !
Jeg bruker min faste gjærbakst-deig og den finner du HER . Du kan også kjøpe ferdig bolle-mix eller skillingsbolle-mix på butikken . Smaker godt og er mer lettvint :)



Har du en brødbakemaskin,kan du bruke den til elting og heving.Det gjorde jeg denne gangen.




Når deigen er ferdig hevet, jobber du sammen deigen med hendene før du kjevler ut en firkantet leiv.


Fyll : 

100 g lys sjokolade
100 g mørk sjokolade
Vaniljekrem
Flytende melange til pensling


Start med å pensle et tynt lag flytende melange utover deigen.Ha over et lag vaniljekrem før du drysser over sjokoladen.Rull sammen til en pølse og del opp i like store emner.


Settes til etterheving på et lunt sted til de har dobbel størrelse.Pensle med smør eller egg.


Stekes på 225 grader midt i ovnen i ca 10 min.




Ha over litt melisglasur når de er avkjølt.


NYT ! Og server til noen du er glad i :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Wow!
They look fantastic.

Cake Bliss sa...

Thank you so much! :)

Legg inn en kommentar