Sett ovnen på 200 grader .
Paideig :
3 dl mel
100 g meierismør
2 ss vann
Smuldre mel og smør ,tilsett litt og litt vann og jobb sammen til en deig.Trykk deigen ut i en rund form str 26 og sett kjølig i 20-30 min.Forstek så paideigen i 10 min.
Fyll :
4 epler ( norske om du har )
2 ss sukker
1 ts kardemomme
1 ss ferskpresset sitronsaft
Skrell eplene og skjær dem i biter.Ha eplebitene i en plastpose og tilsett sukker,kardemomme og sitronsaft.Rist posen og sett den til sides.
Toscasaus :
150 g mandler
150 g meierismør
1 dl sukker
3 ss hvetemel
1 ss kremfløte
1 ss lys sirup
Smelt smøret i en kjele og ha i de øvrige ingrediensene.Gi blandingen et lett oppkok.Sett til sides.
Stekes nederst i ovnen i 20-25 min.
Deilig karamellisert toscafyll :)
Server lunken sammen med vaniljeis,kremfløte eller vaniljesaus !
Høsten er her for å bli en stund. Kok deg en god kopp te eller kaffe,sett deg under pleddet og nyt et stykke nystekt eplepai ! :)
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar