lørdag 15. september 2012

Svensk Appelsinkake

Denne kake-oppskriften fant jeg i en av de håndskrevne kokebøkene jeg fikk låne av svigermor.En enkel hverdagskake med masse god smak.



Her er oppskriften :

200 g meierismør
200 g sukker
3 eggeplommer
3 eggehviter
200 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Revet skall fra 2 appelsiner
Saft fra 1 appelsin

Rør smør og sukker hvitt.Viktig at smøret er romtemperert.Tilsett så èn og èn eggeplomme og rør godt.Ha i det tørre sammen med saft og skall fra appelsinene.Vend tilslutt inn stivpiskede eggehviter.

Stekes på 170 grader ca 40-45 min.

I opskriften var det ikke vaniljesukker opprinnelig,så det har jeg tilsatt.Og steketid og temperatur var ikke oppgitt i annen form enn : " stekes alminnelig "  ;)  Det ser jeg går igjen i mange av de gamle oppskriftene.



Pyntes med melisglasur , gjerne med rom i.

Glasur :

Melis
Melk/ Vann
3-4 dråper romessens

Bland sammen til ønsket konsistens og ha over kaken.




Saftig og god kake som passer ypperlig til kaffemat en lørdag :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar