Jeg har jukset litt denne gangen og brukt møllerens 1-2-3 bollemix. Bare til å tilsette lunkent vann og tørrgjær. Trenger ingen forheving , kun etterheving. Ganske genialt synes jeg . Vil du lage fra bunnen av fant jeg en oppskrift på en annen blogg som heter No ` Muffins . Her får du den :
75 g smør
2 1 / 2 dl melk
25 g gjær eller 1 / 2 pose tørrgjær
60 g sukker
500 g hvetemel
Smelt smør og tilsett melken til du når 37 grader ca. Ha gjæren i en bolle og hell melkeblandingen over og rør til gjæren har løst seg opp. Bland mel og sukker sammen med væsken til en glatt og smidig deig.
Settes til heving i 30 - 40 min.
Kjevle ut nok av deigen til at den dekker bunnen av en rund bakeform.
Kjevle ut resten av deigen.Smør utover fyllet .
FYLL :
50 g romtemperert
2 1 / 2 dl vaniljekrem
1 / 2 ts kanel
3 ss sukker
Rør alle ingrediensene godt sammen.
Rull sammen deigen med fyll og bruk en kniv og del opp passelige stykker og legg i bakeformen.
Etterhev ca 40 min til dobbel størrelse.
Stekes på 200 grader i ca 30-40 min.
Min ble litt godt stekt , men det gjorde ingen utslag på smaken.
Pynt med melisglasur .
Smaker himmelsk ! :)
Velbekomme og fortsatt god lørdag til alle !!!
2 kommentarer:
Fyll: 50 gram romtemperert hva??? Smør? :)
Hei.Her har det komt en feil ja...skal være smør :) Beklager .
Legg inn en kommentar