lørdag 19. mai 2012

Prinsessekake

Prinsessekake eller bollekake er alltid godt å servere.Nesten ingenting slår gjærbakst. Og huset lukter helt vidunderlig ! :)



Jeg har jukset litt denne gangen og brukt møllerens 1-2-3 bollemix. Bare til å tilsette lunkent vann og tørrgjær. Trenger ingen forheving , kun etterheving. Ganske genialt synes jeg . Vil du lage fra bunnen av fant jeg en oppskrift på en annen blogg som heter No ` Muffins . Her får du den :


75 g smør
2 1 / 2 dl melk
25 g gjær eller  1 / 2 pose tørrgjær 
60 g sukker
500 g hvetemel

Smelt smør og tilsett melken til du når 37 grader ca. Ha gjæren i en bolle og hell melkeblandingen over og rør til gjæren har løst seg opp. Bland mel og sukker sammen med væsken til en glatt og smidig deig.
Settes til heving i 30 - 40 min.


Kjevle ut nok av deigen til at den dekker bunnen av en rund bakeform.



Kjevle ut resten av deigen.Smør utover fyllet .


FYLL :

50 g romtemperert
2 1 / 2 dl vaniljekrem
1 / 2 ts kanel
3 ss sukker

Rør alle ingrediensene godt sammen.


Rull sammen deigen med fyll og bruk en kniv og del opp passelige stykker og legg i bakeformen. 
Etterhev ca 40 min til dobbel størrelse.

Stekes på 200 grader i ca 30-40 min.


Min ble litt godt stekt , men det gjorde ingen utslag på smaken.


Pynt med melisglasur .


Smaker himmelsk ! :)


Velbekomme og fortsatt god lørdag til alle !!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fyll: 50 gram romtemperert hva??? Smør? :)

Cake Bliss sa...

Hei.Her har det komt en feil ja...skal være smør :) Beklager .

Legg inn en kommentar