Jeg har lenge hatt lyst å lage budapestrull .Jeg har en lillesøster som ofte serverer oss den lyse budapestrullen , og den smaker himmelsk godt og smelter på tunga . Skikkelig dessertkake / rull . Men jeg ville prøve den mørke med sjokoladesmak og daim . Min mann er så glad i daim :)
Oppskriften er hentet fra matprat.no :
Marengsrulade:
6 eggehviter
3 dl sukker
100 g hasselnøtter
1 dl hvetemel
3 ss kakaopulver
75 g daimkuler
Pisk eggehvitene halvt stive og ha i litt og litt sukker . Hakk nøttene og bland dem i eggehvitemassen . Ha i hvetemel og kakao . Hell røren i en stor bakepapirkledd langpanne ( 30 x 40 cm ) og dryss daimkuler over.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 min . Avkjøles i langpannen . Slik ser den ut ferdig stekt :
Når ruladen er avkjølt hvelves den over på et stykke bakepapir . Bruk gjerne et fuktig håndkle under bakepapiret ,slik at det ikke glir når du skal rulle sammen kaken . Ta av bakepapiret som ble brukt under steking.
Nå kan du lage fyllet til denne fantastisk gode kaken / rullekaken .
Fyll :
3 dl kremfløte
1 boks hermetiske aprikoser
50 g hakket sjokolade
Pisk fløten og vend inn grovhakket sjokolade og aprikoser.
Fordel fyllet over kakebunnen og rull forsiktig sammen .
Jeg fikk det ikk helt bra til , marengsen løsnet litt og det ble sprekker . Men smaken er like god :)
Kaken pakkes inn i bakepapiret og oppbevares kjølig til servering .
Kaken smaker best samme dag den er laget.
Mmmmm, smaker aldeles nydelig . En får både smak av nøtter ,sjokolade og daim . Et søtt og syrlig fyll med aprikosene og en crispy marengs utenpå . Det kan ikke bli bedre enn det !! :))
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar