tirsdag 21. februar 2012

Lapper

Våknet opp til strålende sol og blå himmel her i Haugesund i dag ! :) Fikk skikkelig vårfølelse !
Ungene har vinterferie , de eldste er hos besteforeldre og minstemann har vi sendt ut med trillepike.
I matboksen hans ligger det nystekte lapper.....mmmmm..... Nystekte ,  varme lapper er noe av det beste jeg vet .
Lukten og smaken av lapper gir meg også gode minner fra uttalige besøk hos min kjære farmor og farfar  , der lapper var fast kaffemat hver lørdag ! De er bare kjempegode :))




Her er min oppskrift på lapper :

7 egg
2, 5 dl sukker
2 ts natron
2 ts vaniljesukker
1 liter kulturmelk
100 g smeltet smør
700 g hvetemel

Sli gjør du : 


Pisk egg og sukker sammen , jeg gjør det for hånd med en visp .
Rør natron ut i litt av kulturmelken . Smelt smøret og avkjøl litt og tilsett.
Ha i natronblandingen , sammen med resten av melken vekselsvis med mel .
Ha i vaniljesukkeret.Rør godt.
Røren skal være litt tjukk.

Jeg steker mine på en takke , men en kan også bruke en stekepanne på litt over middels varme .
Når du ser at det bobler på lappene , er de klare til å snus .Legges på rist til avkjøling.





Jeg liker best å spise lappene helt ferske med smør og syltetøy på eller sukker . Min far og min farfar brukte ofte sirup på , eller smør og brunost . Det er også veldig godt ! :)




Lapper er gode å fryse og supert å ha i frysen til uventet besøk eller til å ta med ut på tur ....

Bon apetit <3 

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar