Her kommer oppskriften :
♥ Ingredienser:
Bunn:
3 eggehviter
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
150 g salte peanøtter
60 g salte Ritz kjeks (20 stk)
3 eggehviter
3 dl sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
150 g salte peanøtter
60 g salte Ritz kjeks (20 stk)
Sjokoladekrem:
50 g smør
5 ss sukker
100 g lys kokesjokolade
3 eggeplommer
50 g smør
5 ss sukker
100 g lys kokesjokolade
3 eggeplommer
Pynt:
3 dl kremfløte
30 g peanøtter
30 g lys kokesjokolade
3 dl kremfløte
30 g peanøtter
30 g lys kokesjokolade
♥ Fremgangsmåte:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk videre
til stiv marengs. Ha peanøtter og Ritz kjeks i en food processor og kjør
til blandingen er finhakket (se tips). Vend dette i marengsen sammen
med bakepulver og vaniljesukker.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i
bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 min. Avkjøl kaken helt
i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken forsiktig
ut av formen og fjern bakepapiret.
Til sjokoladekremen smeltes først smøret i en liten kjele. Tilsett
sukker og kokesjokoladen og la dette smelte i smøret på svak varme. Ta
kjelen av platen. Pisk inn eggeplommene en om gangen (bruk en stålvisp).
Kremen skal tykne noe under piskingen. Avkjøl til kremen har passe
smørekonsistens.
Sett kakebunnen på et passende kakefat. Bre sjokoladekremen jevnt
over toppen av kaken. Pisk kremfløten og fordel over sjokoladekremen.
Pynt til slutt med hakkede peanøtter og sjokolade.
2 kommentarer:
Hei, takk for oppskriften. Hvor mange rekker kaken til? Ane
Hei hei :) Du,jeg vet ikke helt jeg...tenker du får ca 8 kakestykker eller noe.Du kan jo doble oppskriften og lage i langpanne om du trenger større kake ? :)
Legg inn en kommentar