Bunn :
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokosmasse
1 / 2 plate kokesjokolade
Pisk eggehvitene og sukker stivt , vend inn kokosmassen og grovhakket sjokolade.
Steke på 175 grader , midt i ovnen i ca 1 time .
Eggekrem / Gul krem :
4 eggeplommer
100 g sukker
1 dl fløte
100 g hardt smør
1 / 2 ts vaniljesukker
Kok opp eggeplommer,fløte og sukker .La det kjølne litt . Rør inn vaniljesukker og smør.Avkjøles.
Ha eggekremen over kakebunnen.
Topping :
1 pk svisker
3 dl fløte
Daimkuler / hakket daim
Kok sviskene myke i 2 dl vann og avkjøl. Ha sviskene over eggekremen.Å bruke svisker i denne kaken er valgfritt . Jeg hadde ikke svisker hjemme , men brukte litt av en ferdig sviskekompott . Det funket greit det også.
Pisk fløten sammen med 1 ss sukker og legg på kaken.
Dryss til slutt over daimkuler eller hakket daim.
Min eggekrem ble noe ganske rennende og den fikk nok ikke god nok tid til å sette seg i kjøleskapet før vi fikk gjester.
Men smaken var kjempegod og alle gjestene likte kaken .
Prøv gjerne denne kaken neste gang du vil servere noe godt til kaffe-gjester :)
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar