Julaften og juledagene er over ,og vi har spist mye god mat og søtsaker ! :)
En dessert som er veldig godt likt hos oss er Dronning Maud fromasj.Enkel å lage og smaker helt himmelsk. Denne deserten ble til i anledning dronningen`s besøk i Haugesund for mange år siden .
6 dl fløte
6 egg
5-6 ss sukker
8 1 / 2 plater gelantin
2 plater dronning sjokolade
Hakk eller rasp opp sjokoladen. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann ca 5 - 10 minutter. Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Visp kremfløten til luftig krem og bland forsiktig med eggedosisen.
Klem vannet av gelatinen og smelt gelatinplatene i ca 1/2dl kokende vann. Hell gelatinen i en tynn stråle i kremblandingen under omrøring. Rør godt for å unngå at gelatinen klumper seg. Bruk porsjonsglass eller en stor dessertbolle. Legg fromasj og sjokolade lagvis.
Sett kaldt i minst 2 timer eller natten over.
Klem vannet av gelatinen og smelt gelatinplatene i ca 1/2dl kokende vann. Hell gelatinen i en tynn stråle i kremblandingen under omrøring. Rør godt for å unngå at gelatinen klumper seg. Bruk porsjonsglass eller en stor dessertbolle. Legg fromasj og sjokolade lagvis.
Sett kaldt i minst 2 timer eller natten over.
God romjul alle sammen. Håper alle har hatt noen fine dager ! :))
2 kommentarer:
Naaaaam....så flott blogg du har laget deg Elin! Nydelige bilder av Dronning Maud fromasje, den må jeg virkelig prøve en dag... :-)
Gleder meg til fortsettelsen !!
Stor julehilsen fra
Kakebua v/Britt
Hei,hei :) Så kjekt at du har vært innom bloggen min , jeg er ganske så ny i gamet ,men det er veldig gøy å holde på . Tusen takk for flott kommentar og velkommen igjen :)
Legg inn en kommentar