Her er resultatet fra dagen :
SJOKOLADE - KJEKS :
250 g romtemperert smør
320 g sukker
2 egg
2 ts vaniljeekstrakt
5 dl mel
5 ss kakao
3 / 4 ts bakepulver
1/ 4 ts salt
4 dl sjokoladebiter
175 grader , 10-12 min
Slik gjør du : Pisk sammen smør , sukker , egg og vaniljeekstrakt til du får en fluffy masse.
Bland inn alt det tørre og tilsett til slutt sjokoladen.
Bruk en teskje og lag en ball som settes på stekeplaten .
Her har jeg pyntet med kakestrøssel i tillegg.
NØTTEMAKRONER : ( ca 16 stk )
250 g malte hasselnøtter
2 dl melis
2 eggehviter
180 grader ca 10-12 min
SLIK GJØR DU : Pisk eggehvitene stive. Tilsett litt og litt melis . Vend inn hasselnøttene til slutt.
Settes på plate med to teskjeer . Pynt hver topp med en hasselnøtt.
Disse skal bli seige inni og sprø på toppen .
KONFEKT - KJEKS :
200 g romtemperert smør
4 1 / 2 dl sukker
2 egg
6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
100 g mørk sjokolade
50 g hakka mandler
180 g , ca 10- 12 min.
SLIK GJØR DU : smør og sukker røres hvitt . Egg ,mel og bakepulver blandes i . Tilsett til slutt
hakket sjokolade og hakkede mandler .Settes på plate med skje.
KAKEMENN :
100 g romtemperert smør
250 g sukker
600 g hvetemel
1 / 4 ts kardemomme
5 ts hornsalt
2 dl kulturmelk
200 grader , ca 8 - 10 min
SLIK GJØR DU : Smør og sukker røres hvitt . Tilsett det tørre vekselsvis med kulturmelk.
La deigen ligge i kjøleskap over natten.
PEPPERKAKER :
150 g smør
1 dl lys sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
450 g hvetemel
1 / 2 ts malt ingefær
1 / 2 ts malt nellik
1 / 2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
175 grader ca 10 min
SLIK GJØR DU :
Ha smør , sirup og sukker i en kjele.
Varm opp til sukkeret er helt smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl noe.
Rør inn fløten . Bland sammen mel, krydder og bakepulver.
Rør til du får en jevn deig.
La deigen stå kaldt over natten .
HA EN FLOTT SØNDAG ! :)
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar