Jeg valgte å steke kaken i en firkantet form , men den passer nok fint til en rund form str 24 også . Her får dere min variant av sjokoladekake med et hint av sitron :
3 store egg
4 dl sukker
2 , 5 dl hvetemel
0, 5 dl semulegryn
4 - 5 ss bakekakao
1 ss maizena
2 ts bakepulver
1 ss vaniljeekstrakt eller 2 ts vaniljesukker
1 dl nøytral olje
0 , 5 dl melk
saft og skall fra 1 / 2 sitron
Pisk egg og sukker til eggedosis. Mål opp alle de tørre ingrediensene og bland sammen. Sikt inn halvparten av det tørre og ha i halvparten av det våte . Miks godt . Ha i resten og rør til en glatt og jevn røre.
Tilsett til slutt sitronsaft og sitronskall.
Stekes på 175 grader i 30-40 min .
Avkjøl kaken på rist . Når den er helt kald ,deles den i to og fylles med deilig sjokoladekrem.
Krem / glasur :
150 g smør
ca 500 g melis
4 ss bakekakao
0 ,5 dl melk
litt sitronsaft
Røres sammen til en glatt og fin krem . Fyll et lag inni og smør resten utpå hele kaken.
Pyntes etter eget ønske .Denne gangen fikk min sønn på 2 1 / 2 år velge pynten og da ble det melkesjokolade - nonstop .
Kaken ble godt mottat og alt ble spist opp ! :)
Pyntes etter eget ønske .Denne gangen fikk min sønn på 2 1 / 2 år velge pynten og da ble det melkesjokolade - nonstop .
Kaken ble godt mottat og alt ble spist opp ! :)
0 kommentarer:
Legg inn en kommentar