lørdag 28. juli 2012

Grove rundstykker

Ferske hjemmelagde grove rundstykker smaker nydelig til helge-frokosten eller lunsjen. Og er alltid greit å ha i frysen . Her får du min oppskrift. Dette holder til ca 20 rundstykker :



Du trenger :

7 dl lunkent vann
50 g fersk gjær
3 ss rapsolje
3 ts sukker
1 ts salt
200 g hvetemel
350 g fullkorn hvetemel
200 g sammalt rug
200 g grovbakst mel
100 g kornblanding

Slik gjør du :

Bland sammen alt det tørre. Rør så gjæren ut i vannet og tilsett oljen.Ha oppi alt det tørre og elt sammen for hånd eller i maskin til deigen ikke kleber.
Settes til heving på et lunt sted i 30-40 min. Deigen skal få dobbel størrelse.


Etter heving tar du deigen ut av bakebollen og knar den godt sammen. Her må du nok bruke litt ekstra mel. Rull ut passe store rundstykker og sett de på et bakepapir kledd stekebrett. Husk at rundstykkene skal etterheve og vil bli større , så ha gode mellomrom på brettet. Bildet under viser ferdig hevet rundstykker.


Sett rundstykkene til etterheving på et lunt sted ca 30 min. Pensle med 1 pisket egg og litt melk. Dryss over kornblanding .Stekes på 225 grader ca 10 -12 min midt i ovnen.Avkjøl på rist.



Deilig nystekte rundstykker klar til servering.


Ha på smør,ost,skinke og agurk og nyyyt ! :)


De som blir til overs , legger du i frysen til en annen anledning ! 





0 kommentarer:

Legg inn en kommentar