tirsdag 7. august 2012

Vanilje og banan muffins med O`boy glasur

Raske og lettvinte muffins å lage om en har et par overmodne bananer og ikke ønsker å kaste dem.Unger elsker banan i bakverk.Hvertfall mine. Disse kan spises som de er eller du kan ha på glasur som jeg har gjort med noen av mine.




150 g myk melange
200 g sukker
300 g mel
2 ts bakepulver
2 ts  vaniljesukker med ekte vanilje (  tørslefs eller jacobs bruker jeg )
1 ts vaniljeekstrakt ( kan sløyfes )
1 dl melk
2 modne bananer

Pisk smør og sukker hvitt og luftig.Tilsett eggene og rør godt.Ha i alt det tørre og melken og bland til en glatt og jevn røre. Ha til slutt i de moste bananene.

Stekes på 180 grader ca 18 min , midt i ovnen.




O`boy glasur :

O`boy
  Melis
Vann til passe konsistens


Enjoy ! :)

Les mer...

mandag 6. august 2012

Himmelske brownie Cookies

Disse brownie-cookiesene smaker bare helt fantastisk og det er komplett umulig å bare spise èn ! De er også veldig enkle å lage.



Dette trenger du til ca 20 stk :

200 g mørk sjokolade
50 g usaltet smør
2 egg
160 g sukker
1 ts vaniljeekstrakt ( kan utelates )
40 g mel
1 / 2 ts bakepulver
90 - 100 g hakket melkesjokolade ( en pose freia melkesjokoladeknapper brukte jeg )

Smelt smøret sammen med den mørke sjokoladen.Pisk egg og sukker til eggedosis.Ha i vaniljeekstrakt.Rør så inn mel og bakepulver i eggedosisen.Ha til slutt i smør og sjokoladeblandingen. Vend inn melkesjokolade-biter.

Er du glad i hvit sjokolade,kan du bruke det istedenfor melkesjokolade- biter.

Stekes på 180 grader i 8-10 min.


La cookiene stå på brettet i ca 5 min før du flytter de over på rist.


Smaker helt himmelsk ! Og ALLE er spist opp alt.


Deilige cookies med sprø overflate og seig og myk innside !


NYYYYYT ! :)))

Les mer...

søndag 5. august 2012

Mimosakake

Denne uken fikk jeg låne en kakebok fra 1952 fra en eldre dame jeg besøker innimellom. Kjempespennende å lese hvordan oppskriftene var da. Noe som går igjen i oppskriftene i denne boken er bruk av kavring og mandler,både søte og bitre ..Jeg leste litt om bitre mandler på nettet , og fant ut at det ikke lenger er anbefalt å bruke i kaker siden de inneholder noe som omdannes til ett giftstoff og ved store mengder kan dette være livsfarlig.Men mange eldre oppskrifter inneholder bitre mandler. Det er forbudt å selge slike mandler i Norge , men en kan få tak i bitre mandeldråper på apoteket.




Her er oppskriften,jeg har tilsatt vaniljesukker :

3 egg
2 dl sukker
100 g smeltet smør
4 ss fløte
5 dl knust kavring
2 dl malte mandler
3-4 mandeldråper
2 ts bakepulver
2 ts ekte vaniljesukker

Pisk egg og sukker til eggedosis . Knus  kavringen og mal mandlene i mens.Bland sammen med bakepulver og vaniljesukker . Smelt smøret og avkjøl litt. Ha fløten i smøret.Vend inn det tørre sammen med fløte og smør. Røren helles i en godt smurt form og stekes på 200-225 grader i ca 15-20 min.



Ferdig stekt og avkjøles på rist. Denne kaken bør helst stå til dagen etterpå før den spises står det i kakeboken .


Jeg har brukt en rose-stencil og drysset melis på for å pynte kaken.Hadde også på noe mandelflak.


Kaken ble veldig søt og med god mandelsmak. Tror dette er en kake som passer godt sammen med en kopp kaffe. Vil tro den smaker godt sammen med litt pisket kremfløte også.


Ha en fortsatt fortreffelig søndag alle sammen ! :)

Les mer...

onsdag 1. august 2012

Sjokolade-Oreo Cupcakes med smak av jordbær

Idag har jeg endelig laget cupcakes igjen. Det er det lenge siden jeg har laget nå. Og i den anledning ble en ny oppskrift til . Det er en blanding av sjokolade,oreo kjeks og jordbær-olje .



Oppskrift til 20 stk :

4 egg
200 g sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4 ss bakekakao
300 g hvetemel
2 dl fløte
1 ss rapsolje
4 ss jordbær drink mix
3-4 dråper LorAnn jordbær/ kiwi olje
1 pk oreo-kjeks

Oljen / essensen fås kjøpt på traktøren og cacas.no blandt annet.


Cupcakesene smaker mest sjokolade men har et hint av jordbærsmak og masse krønsj fra oreo-kjeksene .


Egg og sukker vispes til tjukk eggedosis . Bland sammen alt det tørre og vend inn i eggedosisen vekselsvis med fløten . Ha til slutt i oljen og drink-mix. Blandes godt sammen til en glatt og jevn røre. Knus oreo-kjeksene og ha i røren. Fyll cupcake formene 3 / 4 fulle.



Stekes på 175 grader , midt i ovnen ca 18 min .Avkjøles på rist.

Smaker godt  som de er , nystekte og varme , men jeg ville gjerne ha frosting på og da ble det kremost-frosting. Men du kan også bruke sjokolade eller vanilje-frosting.

Frosting :

100 g smør
500 g melis
200 g philadelfia kremost naturell ( kjøleskapskald )

Alt mikses sammen til en glatt og jevn krem. Ønsker du farge på frostingen, har du det i etter ønske.
Jeg har valgt å farge frostingen min blå denne gangen. Fargen heter " skye blue " og er fra Americolor .



Smakte helt fortreffelig i følge min mann ! 


Cupcakesene er enkelt pyntet med spiselig glitter og små røde hjerter.





Les mer...

mandag 30. juli 2012

Mandelkake med friske bær

Denne kaken er laget med inspirasjon fra en annen oppskrift jeg fant på nettet. Jeg har endret den litt etter hva jeg hadde hjemme og etter min smak.



Kaken ble ikke helt sånn som den skulle utseendemessig,men smaker var det ikke noe å utsette på.Her er oppskriften :

Bunn : 

400 g sjokolademarsipan
100 g kransekakemasse
5 store eller 6 små egg
1 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 dl melis

Riv opp marsipan og kransekakemasse i biter og miks godt sammen med ett og ett egg.Bland alt det tørre sammen og ha i. Røren helles i en 20x30 cm godt smurt form.
Stekes på 180 grader i ca 25 min nederst i ovnen.


Ferdig stekt og settes til avkjøling mens fyllet lages.

Fyll :

300 g kransekakemasse
3 dl eplemos syltetøy

Riv opp massen og bland sammen med eplemosen. Smøres over kaken når den er kald.




Topping :

Friske bær 
1 pk Bringebærgelè
litt høvlet sjokolade


Her skulle da altså geleèn ligge som et topplokk over,men det ville ikke min,så den rant ned i kaken og rundt på sidene.
Settes kaldt.


Kakebunnen ble veldig lett og luftig etter steking , men siden geleèn min ikke ville holde seg på toppen,ble bunnen veldig våt .Men det gjorde ingenting for vår del.




Kaken smaker godt av mandel og marsipan :)

Les mer...

lørdag 28. juli 2012

Grove rundstykker

Ferske hjemmelagde grove rundstykker smaker nydelig til helge-frokosten eller lunsjen. Og er alltid greit å ha i frysen . Her får du min oppskrift. Dette holder til ca 20 rundstykker :



Du trenger :

7 dl lunkent vann
50 g fersk gjær
3 ss rapsolje
3 ts sukker
1 ts salt
200 g hvetemel
350 g fullkorn hvetemel
200 g sammalt rug
200 g grovbakst mel
100 g kornblanding

Slik gjør du :

Bland sammen alt det tørre. Rør så gjæren ut i vannet og tilsett oljen.Ha oppi alt det tørre og elt sammen for hånd eller i maskin til deigen ikke kleber.
Settes til heving på et lunt sted i 30-40 min. Deigen skal få dobbel størrelse.


Etter heving tar du deigen ut av bakebollen og knar den godt sammen. Her må du nok bruke litt ekstra mel. Rull ut passe store rundstykker og sett de på et bakepapir kledd stekebrett. Husk at rundstykkene skal etterheve og vil bli større , så ha gode mellomrom på brettet. Bildet under viser ferdig hevet rundstykker.


Sett rundstykkene til etterheving på et lunt sted ca 30 min. Pensle med 1 pisket egg og litt melk. Dryss over kornblanding .Stekes på 225 grader ca 10 -12 min midt i ovnen.Avkjøl på rist.



Deilig nystekte rundstykker klar til servering.


Ha på smør,ost,skinke og agurk og nyyyt ! :)


De som blir til overs , legger du i frysen til en annen anledning ! 





Les mer...

tirsdag 24. juli 2012

Banan og toffeekake

Denne oppskriften er tatt fra bloggen til Ingrid Marie Widvey : Passion 4 Vintage . Bloggen hennes følger jeg hver dag . Hun er en stor inspirasjonskilde som har kommet langt på kort tid . Hun legger ut masse ny inspirasjon og oppskrifter hver dag ! :)

Du finner oppskriften på  kaken her :  Passion 4 Vintage 

Jeg laget denne kaken på en ,to , tre i ettermiddag . Den krever ingen steking og er utrolig lett å lage .



Kommentarer fra min kjære og min stesønn var at " karamell og banan funket veldig godt sammen egentlig ! "






Sett deg ned med kaffekoppen og nyt ! :)
Les mer...