fredag 16. mars 2012

Sitronpai med marengs

Denne oppskriften fant jeg i Norsk Ukeblad og bare måtte testes ut . Jeg har faktisk aldri laget pai før , men det gikk jo bra  . Kombinasjonen søtt og syrlig er fantastisk . Frisk og god sitronsmak og søt marengs.



Paibunn : 

200 g hvetemel , 30 g melis , 1 ts bakepulver , 1 / 2 ts salt , 1 / 2 ts natron , 120 g meierismør , 1 stort egg .

Bland de tørre ingrediensene sammen med kaldt smør i terninger og miks godt til du får en fin masse .Tilsett egget og kjør til du får en deig . Pakk deigen inn i plast og sett den kaldt i 1 time .
Ta  deigen ut og kjevle ut eller press deigen ned i en paiform ( 22 cm ) . Trim kantene med en kniv.



Stekes på 160 grader i 20-25 min til bunnen er lett gyllen .


Sitronfyll :

60 g maizena mel , 170 g sukker , saften fra 4 sitroner , 2, 3 dl vann , 60 g meierismør , 3 store eggeplommer . 


Kok opp mel , sukker , sitronsaft og vann . Rør godt . Etter at det har kokt opp skrur du ned varmen og lar det småkoke til blandingen tykner og får en klarere farge . Dette tar ca 2 min . 
Rør inn smør og eggeplommer  og pisk kraftig  til smøret er smeltet og blandingen er blank og tykk. Rør 
godt hele tiden så du unngår klumper . 
Sett fyllet til kjøling i kjøleskapet . Husk å ha plastfolie over for å unngå snerk .


Deilig hjemmelaget sitronfyll eller lemon curd som det blir på engelsk .


Marengs :

3 store eggehviter , 170 g melis , 1 ts sitronsaft .

Pisk eggehvitene på høy hastighet i ca 5 min til hvitene begynner å bli stive . Tilsett litt og litt melis og pisk godt mellom hver gang .Ha i sitronsaften til slutt og pisk til marengsen er tykk og glansfull .




Ha sitronfyll i paiskallet og dekk med et tykt lag marengs .Stekes på 190 grader i ca 8 min  til marengsen er lett gyllen .

Avkjøles i romtemperatur først , så i  kjøleskap i ca 4 timer , slik at paien setter seg ordentlig før servering .




Mmm, deilig sitronpai eller lemon meringue pie som er en nordamerikansk klassiker . HIMMELSK godt ! :)

3 kommentarer:

rannvei sa...

Mmmmm... d e'kje så mye aent å sei syns eg :-) Ser himla fine å goe ut....

Jenny sa...

Jeg har laget denne 3 ganger i løpet av 1 mnd. Eneste jeg gjør annerledes er bunnen, som jeg lager av digestive og smør. Denne lemon curden er himmelsk, og blir perfekt hver gang!

Anonym sa...

Gleder meg til å prøveeee!

Legg inn en kommentar