fredag 2. mars 2012

Bringebær - marengs brownie

I går kveld kom jeg over et innlegg fra bloggen til Manuela fra Passion 4 baking . Hun er en stor inspirasjonskilde . Innlegget var en brownie oppskrift med oreo og bringebær : " Rasberry Oreo Brownie " .
Jeg ville prøve å lage den selv , men underveis gjorde jeg noen endringer og laget min egen tvist .



Dette trenger du :

160 g mel , 2 ss bakekakao , 230 g smør , 1 / 2 ts salt ( kun om du bruker usaltet smør ) , 150 g melkesjokolade , 150 g mørk sjokolade , 1 ts espresso pulver , 100 g brunt sukker , 340 g hvitt sukker , 5 store egg , 2 ts vaniljeekstrakt , 100 g bringebær ( ferske eller frosne ) , 100 g mini - marengs topper .

Husk å sette frem alt du skal bruke før du starter , slik at alt er romtemperert . Dette er spesielt viktig med eggene . 


Slik gjør du : 

Smelt sjokolade , smør og espresso pulver  i en kjele eller over vannbad . Bland sammen mel , kakao og evt salt . Tilsett brunt og hvitt sukker i sjokoladeblandingen og rør til alt er oppløst. Finn frem de romtempererte eggene og tilsett først 3 egg og bland godt , ha så i de 2 siste eggene . Viktig å ikke røre for mye , da blir det kake og ikke brownie. Bland inn mel og kakao . Ha i marengstoppene . 
Hell røren i en form , jo mindre form , desto høyere brownie får du . Dryss bringebær eller andre bær på toppen .



Stekes på 180 grader i ca 30 - 35 min . 



Vi er kommet til mars måned og det er VÅR i luften i Haugesund ! Solen skinner og fuglene kvitrer og blomstene spirer . Jeg har kjøpt meg tulipaner og pyntet med inne i stuen , både gule og røde :)


Ferdig stekt.

Brownien ble kjempegod . Seig og med masse god sjokoladesmak . Med crunchy marengstopper og de syrlige bringebærene på toppen . En herlig kombinasjon . Server gjerne med litt god vaniljeis til , så blir det helt perfekt ! 


 Pyntet med litt ekstra bringebær og marengs.


ENJOY ! 



0 kommentarer:

Legg inn en kommentar