torsdag 15. mars 2012

Banankake

Denne banankaken ble bare sååå utrolig saftig og god ! NAM !  Merkelig nok med 4 unger i hus , blir det ofte liggende noen bananer som blir ganske godt modne  , og da er det ingen som vil ha dem .
Men slike  overmodne bananer passer PERFEKT i denne kaken . Bedre enn å kaste dem hvertfall .



Kaken ser kanskje litt kjedelig ut i sin helhet , men jeg garanterer at den er langt fra kjedelig !

Her er oppskriften : 

150 g melange
2 dl sukker
2 egg
4 dl hvetemel
1 ss maizena
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 ts kanel
0 , 5 dl helmelk
2 godt modne bananer
50 g hasselnøtter
100 g mørk kokesjokolade
1 ss akasie - honning

Slik gjør du : 


Sett ovnen på 175 grader . Smør en brødform eller legg bakepapir i . 
Rør så smør og sukker hvitt , ha i ett og ett egg , pisk godt mellom hvert egg.
Ha i alt det tørre og melken.
Mos bananene med en gaffel sammen med honningen og ha i røren .
Vend inn grovhakket sjokolade og nøtter .

Stekes på 175 grader i  ca 45-55 min .





Sjekk med en tannpirker eller grillspyd eller lignende om kaken er ferdig stekt . Henger det ingenting igjen på pinnen , er kaken ferdig . Syns du den blir for mye stekt på toppen og ikke inni kaken , kan du dekke kaken med bakepapir og steke den litt lenger .






La kaken avkjøle på rist før den tas ut av formen . Denne kaken smaker helt fantastisk slik den er . Nystekt og fremdeles lunken . Server gjerne vaniljeis til :))

 Kaken er best samme dag , men et tips er å riste kaken etter en dag og to og servere sammen med is .



0 kommentarer:

Legg inn en kommentar