lørdag 17. august 2013

Luftige horn med vaniljekrem og sjokolade

Ingen over,ingen ved siden....gjærbakst er og blir det beste en kan få! :) Idag,med litt hjelp av to 4-åringer og èn 5-åring, har jeg laget luftige horn med deilig fyll av vaniljekrem og lys sjokolade.Denne kombinasjonen er bankers.Superdigg for både små og store!


Oppskriften er funnet på baksiden av idun sin "luftigere bakst" eske.Den skal brukes i tillegg til gjær og skal gjøre baksten luftigere.Så det måtte jo prøves.Hornene ble veldig luftige og gode de altså.Men de hadde kanskje blitt luftige uten denne "luftigere bakst" også.Oppskriften holder til ca 15 boller står det.Jeg fikk 20 horn.Du trenger :

150 g smør
5 1/2 dl melk
175 g sukker
1 ts kardemomme (kan sløyfes)
1 pk gjær for søte deiger
1 kg hvetemel
1 toppet ss Idun Mors hjemmebakte luftigere bakst

Vaniljekrem
Sjokolade
1 egg til pensling


Smelt smøret og tilsett melken og la det bli fingervarmt.Rør ut gjæren.Tilsett sukker,kardemomme,mel og luftigere bakst.Elt deigen sammen og dekk bakebollen til med plast.Settes til heving i ca 30 min på et lunt sted.
Trill ut boller eller lag horn som jeg har gjort.Del deigen i to og kjevle ut to store runde emner.Bruk en pizzadeler og skjær opp trekanter.Legg på litt vaniljekrem og 1 bit sjokolade på hver bit og rull sammen.

Settes til etterheving i ca 30-40 min.Pensles med egg.

Stekes på 180 grader i 15-20 min.Midt i ovnen.Mmmm.....


Ha en fin lørdagskveld ! :))

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar