søndag 3. februar 2013

Kråkeboller

Mmmm,nystekte kråkeboller er jammen godt på en søndag.Og gjærbakst lukter jo så deilig også.Dette er boller som klippes opp i et kryss på toppen etter heving,en lager en grop og drysser i litt kanel og en smørklatt før bollen toppes med perlesukker før de stekes ! Oppskriften gir ca 30 boller og er hentet fra "detsoteliv.no" .



50 g gjær
150 g smør
5 dl melk
1,5 dl sukker
1 egg
1 ts kardemomme
1,5 liter hvetemel

Start med å smuldre gjæren i en bolle.Smelt smør i en kjele og tilsett melken.Varm opp til blandingen er fingervarm ( ca 37 grader ) . Tilsett gjæren i smør/ melke blandingen.Pisk egget og sukkeret lett sammen og bland i . Ha deretter i kardemomme og hvetemel.Kna deigen godt til den er blank og smidig.Settes til heving et lunt sted i ca 30 min.

Når deigen er ferdighevet,elter du den godt sammen.Bruk gjerne litt ekstra hvetemel om det trengs.Trill ut boller som settes i muffinsformer.Dette for å bevare fasongen på bollene bedre )
Sett bollene til etterheving i ca 15-20 min.

Pensle bollene med ett sammenpisket egg.


Klipp så et kryss i hver bolle.Lag en liten grop og dryss kanel oppi.Trykk en smørklatt godt nedi og dryss over perlesukker.

Settes midt i ovnen på 200 grader i ca 10-15 min.


Avkjøles på platen eller på rist.


" Mmm,de var kjempegod " sa minstemann på 3 år og mumsa i seg bollen ! :))



2 kommentarer:

Trude Elin Thorbjørnsen sa...

Det står 1, 5 dl hvetemel men du mener vel liter?

Cake Bliss sa...

Selvfølgelig er det liter ja.Hehe...takk for at du ga beskjed :) Det er fikset nå :)

Legg inn en kommentar