søndag 19. januar 2014

Gulrotkake med en vri

I går lagde jeg en ny gulrotkake-oppskrift.Denne inneholder i tillegg til gulrøtter,selvfølgelig,både kokos og pære.Kaken ble saftig og god på smak.Og gitt bort til en kompis av min samboer.Jeg fikk telefon etterpå med veldig gode tilbakemeldinger.Oppskriften er inspirert fra et kakebilag fra et ukeblad.



Til en liten langpanne trenger du :

100 g smør (mykt)
2 1 /2 dl sukker
3 egg
3 dl mel
2 ts bakepulver
50 g kokos
1 1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
200 g finrevet gulrot
1 grovrevet pære 

Pisk smør og sukker hvitt og luftig.Tilsett ett og ett egg og pisk godt mellom.Bland sammen mel,bakepulver,kanel,kardemomme og kokos.Riv gulrot og pære.Ha i melblandingen vekselsvis med gulrot/pære.Bland alt godt sammen,og ha røren i en langpanne ikledd bakepapir.


Stekes nederst i ovnen på 175 grader ca 30-40 min.


Avkjøl kaken.

Jeg brukte en litt større langpanne,delte kaken i to og hadde krem mellom lagene og på toppen.

Ostekrem:

150 g philadelfia kremost
2-4 dl melis
2 ss melk
1 ss sitronsaft
evt litt gul eller oransje matfarge ( jeg brukte gelèfarge fra wilton)

Bland alt sammen til en glatt krem.Ha i fargen til slutt.




Ha kremen over kaken og dryss over noen grovhakkede hasselnøtter :)

Ønsker alle en god søndag videre !



0 kommentarer:

Legg inn en kommentar