tirsdag 22. oktober 2013

Fudge med eplesmak

Her kommer enda en oppskrift på fudge.Denne gangen med smak av tyrkisk eple-te og valnøtter.Jeg syns det er veldig gøy å lage fudge, og å tilsette ulike smaker og farge.




Du trenger:

100 g usalta smør
3 dl kremfløte
400 g sukker
2 ss sirup
100 g hvit sjokolade
3-4 ss tyrkisk eple-te(pulver-form)
Grønn farge (jeg har brukt americolor sin)
evt valnøtter

Ha smør,sukker,fløte og sirup i en tykkbunnet gryte,kok opp og la alt koke på middels sterk varme i 15-20 min.Massen skal tykne godt.Husk å røre hele tiden.
Ta gryten av platen og tilsett hvit sjokolade og den tyrkiske eple-tèen.Tilsett til slutt farge.Rør godt sammen.Strø over valnøtter om ønskelig.Hell massen i en liten form med bakepapir og sett kadt i noen timer.


Tyrkisk te kjøpte jeg på Amundsen spesial i Haugesund.Men Whittard produkter finner du også på nettet.


Del opp i passe biter og servèr! :))






Fikk gode tilbakemeldinger fra de som fikk smake denne.
Les mer...

mandag 21. oktober 2013

Fromasjkake med jordbær,mango og lime

I helgen hadde min søster bursdag,og jeg tilbydde meg å lage kaker.Dette er en av kakene.En frisk dessert-kake med smak av lime,mango og jordbær.



6 dl fløte
1 dl sukker
1 stor boks jordbær-yoghurt
8 plater gelatin
Skall fra 1 lime
Saft fra 1/2 lime
1 kurv jordbær 
1 mango

Legg gelatin-platene i kaldt vann ca 5 min.Pisk fløten med sukkeret.Ha i yoghurten.Smelt gelatin-platene sammen med limesaften og kokende vann,tilsammen 1 dl.Hell litt og litt av gelatin-massen i mens du rører godt.Tilsett til slutt hakkede jordbær og mango-biter + limeskallet.

Has i en kakeform og settes kaldt  noen timer,så fromasjen stivner.

Pynt med sjokolade og friske bær :)


Voila! :)
Les mer...

lørdag 19. oktober 2013

Appelsinjuicekake

Her får du en enkel,saftig og god langpannekake.Oppskriften har jeg fått fra en god venninne som har fått den av sin mor igjen.Dette er en typisk kaffe-kake eller en kake du tar med deg på dugnad og skoletilstelninger.


Dette er nok til en stor langpanne:

6 egg
6 dl sukker
660 g hvetemel
7 1/2 ts bakepulver
4 1/2 ts vaniljesukker
4 dl appelsinjuice
300 g smør eller margarin

Pisk sammen egg og sukker.Smelt smøret.Avkjøl litt.Mål opp det tørre og bland inn.Ha i juice og smør.Rør godt sammen.

Ha i en godt smurt langpanne med bakepapir i bunnen.


Stek på 180 grader i 20-30 min.

Avkjøles og smøres med melisglasur bestående av melis og appelsinjuice.Pynt med kakestrø eller appelsin-skall.


Kaken er lett og luftig med god melisglasur.

Denne fikk mannen min med seg på jobb.


(beklager dårlig bildekvalitet,men måtte bruke mobilen)


Les mer...

torsdag 10. oktober 2013

Laks i karri m/ris

Dagens middagstips er laksegryte i karri servert med ris.Denne har mye smak og er nok litt spicy.Samboeren min mente dette måtte passe utmerket for noen som ikke er såå glad i fisk.Lett å lage er den også.


Her får du min oppskrift som holder til 2-3 porsjoner :

1 stor løk
1 rød chili ( kan utelates om du ikke vil ha det så sterkt)
1/2 eple i terninger
1/2 purreløk
3 ts karrikrydder
1 ss kikkoman soyasaus
1 ss tomatpurè
1 boks kokosmelk
1/2 - 1 dl vann
2 ss presset sitronsaft
1 ss mel


3 laksefileter i biter

Start med å hakke løk,purre,chili og eple og surr dette i varm panne sammen med 1-2 ss smør og karrikrydderet.
Tilsett 1 ss mel og rør godt.Spe på med kokosmelken og vannet.Ha så i soyasaus og tomatpurè.La alt få et oppkok,før det småkoker i 10-15 min.Lag risen imens.Husk å røre innimellom.Ha i sitronsaften og til slutt laksefilètene kuttet i biter.La fisken trekke et par minutter.Smak til med mer karri om ønskelig.

Dette smakte fantastisk godt syns jeg og samboeren min hvertfall!!

Bon Apetit! :))


(ble dårlig med bilder denne gangen,da kameraet og minnebrikken min ikke ville virke...)


Les mer...

tirsdag 1. oktober 2013

Appelsinkake med hvit sjokolade og kremostfyll

Denne kaken lagde jeg for noen dager siden,men har ikke fått lagt ut oppskriften enda.Men NÅ skal du få den.Dette er en god kaffe-kake som passer til både hverdag og selskap.Kaken inneholder appelsinskall og hvit sjokolade og er fyllt med deilig kremostfrosting med appelsinsmak.


Du trenger :

300 g sukker
150 g smeltet smør
1 ss honning
300 g mel
1 ts natron
3 dl kefirmelk (kulturmelk)
Skall og saft fra 1/2 appelsin
50 g finhakket hvit sjokolade



Smøret smeltes,avkjøles litt.Mel,sukker og natron blandes sammen i en bakebolle.Tilsett kefirmelken og rør godt.Ha i det smeltede smøret og til slutt appelsinskall/saft og sjokoladen.Rør alt godt sammen.Has i en middels stor langpanne eller en 26 cm rund kakeform.


Stekes på180 grader,30-35 min.



Kaken avkjøles og deles i to,før den fylles med kremostfrosting.

Kremostfrosting:

150 g philadelfia kremost naturell
saft fra 1/2 appelsin
4-5 dl melis ( til du har rett konsistens)

Alt blandes godt sammen og smøres utover kaken.



Dryss gjerne over litt melis og appelsinskall før servering.


Enjoy ! :))
Les mer...