torsdag 9. mai 2013

Sjokoladeformkake med tørket ananas og valnøtter

Her om dagen lagde jeg en ny formkake-oppskrift.Velger å kalle den litt sunnere enn andre kaker,da den inneholder fullkorn-hvetemel,havregryn,valnøtter og tørket frukt.Man kan vel unne seg et ekstra stykke også da?? :)) Og det beste av alt,du trenger ingen kjøkkenmaskin for å lage denne kaken!


Kaken ble saftig med god smak og godkjent av samboer.Her får du oppskrift og fremgangsmåte:

120 g smeltet smør
100 g 70 % sjokolade
2 dl fullkorn-hvetemel
1 dl hvetemel
0,5 dl havregryn
2 ts vaniljesukker
1 ts natron
2 dl sukker
1 dl yoghurt naturell
2 egg



50 g tørket ananas
50 g valnøtter
50 g hakket mørk sjokolade

Sett ovnen på 165 grader .

Smelt smøret ,ha i sjokoladen og rør til den er smeltet sammen med smøret.Avkjøles litt.Mål opp de tørre ingrediensene og sukkeret og ha de i en bakebolle.Tilsett yoghurten og lett sammenpiskede egg.Rør godt.Ha tilslutt i smør/sjokoladeblandingen.Du vil få en litt seig og tjukk røre.Hakk opp tørket ananas,valnøtter og sjokolade og vend dette inn i røren.Smør en brødform og ha røren i.



Stekes på 165 grader midt i ovnen i ca 40-50 min.


La stå noen minutter,før du snur formen opp ned.Behold formen på,mens kaken avkjøles.


Når kaken er helt avkjølt,pakkes den godt inn i en tett boks eller aluminiumsflolie/plastpose.
Formkaker har god holdbarhet.


En god hverdagskake ! :))

Fortsatt god Kristi himmelfartsdag alle sammen !

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar