mandag 13. mai 2013

Eplekake med sitron og rømme

Dette er en myk,saftig og frisk eplekake.Prøv den gjerne til 17.mai i år.





Passer til en 26 cm form :

150 g usaltet smør eller margarin
150 g sukker
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
1/2 ts kanel
1/2 boks seterrømme
saft fra 1/2 sitron
2-3 grønne epler



Topping:

2 ss smeltet smør
1 ts kanel
1 ss sukker
1 ss sitronsaft

Smelt smøret og rør inn kanel,sukker og sitron.

Pisk smør og sukker hvitt og luftig.Tilsett så ett og ett egg og miks godt.Mål opp hvetemel og bland det sammen med bakepulver og kanel.Ha det tørre i vekselsvis med rømme og sitronsaft.Rør til du har en glatt og jevn røre.



Skrell 1 eple og del det opp i terninger.Ha litt sitronsaft over bitene.Vendes inn i røren.


Røren has i en smurt kakeform med bakepapir i bunnen.

Skrell resten av eplene og skjær tynne skiver som du legger på toppen.Legg evt noen sitronskiver på også.
Lag toppingen og pensle den over.


Stekes på 180 grader ,midt i ovnen ca 40-45 min.


Mmm,eplekake er alltid godt !



Servèr gjerne med litt pisket krem eller iskrem.


Ha en strålende mandag alle sammen.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar