søndag 24. mars 2013

Espresso-Cupcakes

Her kommer oppskrift på noen herlige cupcakes med deilig smak av espresso og sjokolade.


Oppskrift til ca 20-24 stk :

150 g mykt smør
200 g sukker
3 egg
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker med ekte vanilje
1 ts kanel
1 ss maizena
300 g mel
4-5 ss kakao
1 dl fløte
1,2  dl sterk espresso kaffe ( avkjølt )
50 g mørk sjokolade

Pisk smør og sukker hvitt og luftig.Ha i ett og ett egg .Pisk godt mellom hvert egg,ca 2 min.Mål opp de tørre ingrediensene.Ha i halvparten og miks godt.Ha i espresso og fløte og resten av det tørre.(Mel,bakepulver,maizena,vaniljesukker,kakao og kanel )
Has i muffinsformer.

Stekes midt i ovnen på 175 grader ca 18 min.
Avkjøles på rist.


Espresso-frosting :

150 g mykt smør
3-4 ss philadelifa kremost naturell
500-700 dl melis
ca 1 dl sterk espresso kaffe ( avkjølt )

Miks sammen smør og kremost først.Ha i litt og litt melis og rør godt.Tilsett espresso og mer melis til passe konsistens.Ha i sprøytepose eller smør på cupcakesene med en kniv.La gjerne frostingen stå i kjøleskapet en stund før bruk,slik at den stivner litt og blir lettere å bruke.


Jeg har brukt tip 1 M .
Noen er pyntet med spiselig glitter og litt espresso-pulver,andre med litt sjokolade-strøssel.


Disse ble gitt bort til en heldig vinner på facebook siden min :)

Håper alle har hatt en flott palmehelg ! :) Snart er det påskeferie, da skal jeg lage nye godbiter og dele med dere ! :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar