tirsdag 4. desember 2012

Opp-ned kake

I helga har vi hatt bursdagsfeiring og selskap med mye god mat og kaker.Denne kaken var èn av kakene vi spiste.Opp-ned kake er en klassisk amerikansk kake og har fått navnet sitt fordi man når kaken er ferdig stekt snur man kaken og bunnen blir toppen ! :)



Bunn / Topp :

150 g blandet nøtter ( mandler og hasselnøtter f,eks )
80 g smør
1 dl sukker
1 ss brunt sukker

Hakk nøttene grovt og kok opp sammen med de øvrige ingrediensene.Helles i en 26 cm stor bakeform ikledd bakepapir i bunn og gjerne litt fett langs kantene.



Røre :

4 dl sukker
4 egg
3 dl mel
1 dl malte mandler ( kan utelates og hører ikke med i en original -oppskrift,ha litt mer hvetemel i i såfall )
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 ss kakaopulver
1 dl kaffe
0,5 dl melk eller fløte

Egg og sukker piskes til eggedosis.Bland sammen det tørre og ha det i .Tilsett til slutt kaffen og melken.
Stekes på 180 grader ca 45-50 min,nederste rille.


La kaken avkjøles litt i formen før du snur den og får bunnen opp,som da blir toppen på kaka .Kaken deles i to og fylles med vaniljekrem og kremfløte.


Fyll

2 dl kremfløte
1 pk vaniljekrem

Kremen piskes og blandes sammen med vaniljekremen.


Kaken ble pyntet med litt kremfløte og en engel laget av hvit candy-melt i silikonform.


Nam,nam ! :))

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar