onsdag 17. oktober 2012

Gluten og eggefri muffins

Dette er mitt første forsøk på glutenfrie og eggefrie muffins.Vi har ingen i familie eller kjente som har slike allergier , men det finnes jo mange som har ulike allergier ,så her kommer en oppskrift på muffins uten gluten og egg og melken kan nok erstattes med soyamelk eller havremelk for de som ikke tåler melk.



Dette trenger du til ca 15 stk :

350 g toro glutenfri fin kakemiks
1, 5 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker 
3 dl melk
140 g smeltet smør
250 g sukker

Bland sammen alt det tørre.Ha i avkjølt smør og melken og rør godt sammen.Stekes på 225 grader i ca 12 min.



Avkjøles på rist.


Spises som de er,eller ha på melisglasur eller frosting.Disse muffinsene ble servert til venner av 7 åringen i hus som har klasseklubb idag.


Glasur :

Melis
Vann
Rosa farge ( jeg bruker wilton sin gele-farge,men du kan bruke konditorfarge også)
evt noen sitrondråper og kake-strøssel til pynt


Og ALLE er spist opp ! :))


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar