mandag 22. oktober 2012

En litt sunnere Eplekake

I helgen prøvde jeg meg på å lage en litt sunnere oppskrift av eplekake med havregryn og grovere mel.Kaken ble saftig og god .Her kommer min variant.




Til en 22 cm stor kakeform trenger du :

100 g myk melange
50 g rørsukker
80 g sukker
1 stort egg
1 dl havregryn
1 dl byggmel
1 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ss lynghonning
2 dl ekstra lettmelk
2 norske epler

Topping :

Hakkede mandler
1 ts kanel
litt havregryn

Start med å røre sukker,rørsukker og melange godt sammen.Ha i egget.Bland alt det tørre og ha i vekselsvis med melken og miks godt.Tilsett til slutt honningen.Skrell eplene.Kutt opp i tynne skiver eller terninger og legg  eple i bunnen av en smurt form.Ha i røren.Legg resten av epleskivene på toppen .Dryss så over litt kanel,hakkede mandler og havregryn.

Stekes på 180 grader i 40-45 min.





0 kommentarer:

Legg inn en kommentar