torsdag 23. august 2012

Pikekyss

Pikekyss kan brukes som pynt på kaker , spises som de er eller serveres sammen med frisk frukt og krem.Marengs er et annet navn på samme sak.Har du eggehviter til overs etter baking eller lignende , er pikekyss et godt alternativ å bruke hvitene til.




Sett ovnen på 125 grader

 3 eggehviter
150 g sukker
2 ts vaniljeektrakt
1 1 / 2  ts hvitvinseddik  ( eller noen dråper sitron )
en klype salt

Pisk eggehvitene til stivt skum.Tilsett litt og litt sukker.Ha i de øvrige ingrediensene  og pisk til du har en blank og seig masse. Has i sprøytepose og sprøyt så store topper du ønsker på et bakepapirkledd brett eller legg på med skje .




Stekes på 125 grader i ca 1 time. 


Mitt første forsøk på å lage pikekyss.Jeg brukte litt rosa farge i marengsen , men ser at neste gang skal jeg ha i mer farge.


Sprø , søte små pikekyss ! :)


Pikekyss eller marengs er søtt på smak og ungene hjemme eeeelsket dem ,hehe :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar