søndag 12. august 2012

Ekstra mørke sjokoladecupcakes

Dette er cupcakes jeg har laget mange ganger før , forskjellen er bare at disse inneholder mer kakao og mørk sjokolade. Det er veldig smak og behag om man liker mørk eller lys sjokolade. Jeg må jo ærlig innrømme at jeg liker best lys sjokolade og melkesjokolade ;)



4 egg
200 g sukker
50 g brunt sukker
5-6 ss kakaopulver
1 ts espressopulver
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
350 g mel
1 dl fløte 
1 dl olje
100 g hakket mørk sjokolade

Pisk egg , sukker og brunt sukker til eggedosis. Bland sammen alle de tørre ingrediensene.Mål opp olje og fløte.Ha i det tørre og våte vekselsvis til du har en jevn røre. Husk å skrape kantene på bollen for å få med alt i røren. Vend til slutt inn hakket mørk sjokolade.

Stekes på 175 grader ca 18-20 min.

Sjokoladefrosting :

3 ss kakaopulver
1 ts vaniljesukker
600-700 dl melis
100 g mykt smør
0 , 5 dl fløte

Rør alt sammen til en glatt og fin krem.Ha i så mye melis du trenger for den rette konsistens.Sett gjerne frostingen i kjøleskapet 15 min før bruk , så den får " satt " seg og er lettere å bruke i sprøytepose.


Jeg hadde 1 god teskje vaniljekrem inni noen av cupcakesene.Det smaker kjempegodt :)


Valgte å pynte dem enkelt ved bruk av tipp 1M og formet en rose .Drysset over litt spiselig glitter til slutt.

Disse ble også levert til Hårmagi Frisør i Haugesund.




0 kommentarer:

Legg inn en kommentar