onsdag 18. april 2012

Eple og bringebær Pai

Pai er noe jeg har begynt å få øynene opp for i det siste . Det er forholdsvis lett å lage og de kan fylles med det du måtte ønske . Kun fantasien stopper deg der tror jeg . I denne paien har jeg brukt eple og bringebær fyll og ostefyll / lokk . Begge fyllene ble til ut fra det jeg hadde på kjøkkenet . Men det funket veldig godt sammen og paien ble godt mottatt av familien :)


ferdig stekt 


Her får  dere min oppskrift :

Paibunn : 

Her brukte jeg en ferdig pakke som kun skulle tilsettes vann og kjevlet den ut og la oppi formen . 
Forstekte bunnen i ca 10 min på 200 grader . Tok den ut og lot den avkjøles.

Fyll 1 :

3 epler
ca 50 -60 g frosne bringebær
3 ss flytende honning
2 ss smør
1 ss kardemomme
1 ts kanel
2 ss sukker




Kutt eplene opp i tynne skiver og legg dem i en pose sammen med kanel og kardemomme og rist godt . Stek eplene med smøret til de er blitt myke . Ha oppi bringebær , sukker og honning . La dette stå og koke til det tykner litt . Rør innimellom . 
Hell fyllet over i paibunnen.



Fyll 2 :


2 egg
200 g philadelfia kremost
1 ss flytende honning
1 /2 dl sukker 
2 ts vaniljesukker

Pisk eggene lett og ha oppi kremosten . Bland godt . Tilsett honning , sukker og vaniljesukker .
Hell over fyll i paiformen over fyll 1 . 

Stekes på 200 grader i 25 min eller til fyllet er stivnet .



Strø litt kokos på toppen når den er ferdigstekt om du ønsker . Server lunken sammen med vaniljeis eller vaniljesaus. Smaker godt kald også .


Mmmm , gode smaker . Jeg skal prøve ut flere sorter pai fremover tror jeg  :)


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar