tirsdag 6. mars 2012

Pannekaker

Idag ble det pannekaker til kvelds . Oppskriften jeg bruker har jeg fått av min bestemor , men har tilsatt litt selv og brukt et tips min bestemor bruker . Hun har litt surmelk i pannekake - røren  , for da blir pannekakene mye mykere sier  hun . Og bestemor lager verdens beste pannekaker . Fløyelsmyke og tynne som smelter på tungen ! :)



Du trenger : 

3 egg
2 ss sukker
1 / 4 ts salt 
6 dl helmelk
0,5 - 1  dl kulturmelk 
3 dl hvetemel
1 ts vaniljesukker


Pisk sammen egg og sukker , ha i salt og vaniljesukker . Rør inn mel og melk til en glatt og klumpfri røre.
Stekes på middels sterk varme i stekepanne eller på steketakke . 



Denne siden er opp på en pannekake sier bestemor , skal en smøre noe på , er det andre siden som er smøresiden.



Klare til å spises med smør og sukker på ! Nam ! 

Mine pannekaker kan ikke slå min bestemor sine , men øvelse gjør mester ,og mann og barn var nå storfornøyd i kveld :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kan man bruke denne oppskriften uten kulturmelka?? Eller skal jeg tilsette noe annet istedet for? :)

Cake Bliss sa...

Du kan bare sløyfe kulturmelka :)

Cake Bliss sa...

Bruk bare mer vanlig melk...

Anonym sa...

Men kulturmjølk/kefir er jo godt! Har du ikke smakt sveler? Det er laget med kulturmjølk. Personlig like jeg best kefir fordi den er tykkest (kulturmjølken var tykkere før), det er også godt å drikke bart. :) Mmmm, nam!

Forresten, pannekaken er på vrangen :P Det er andre siden som skal være ut, hehehe. :D

Cake Bliss sa...

Hei :) Hva som er rette siden og vrange siden på pannekaker kan vel diskuteres like mye som hva som er rett og gal side på et knekkebrød ,hehe .... :) Jeg gjør hvertfall slik jeg har lært fra min bestemor :)
Både sveler og/eller lapper har jeg smakt mange ganger ja ,og der bruker jeg kun surmelk :)

Legg inn en kommentar