torsdag 10. mai 2012

Dots- Cookie Cupcakes

Fant ut at jeg har utrolig mye kjeks av ulike slag liggende i skapet , så hvorfor ikke bruke det i cupcakes. Det er jo ingen ny idè å bruke kjeks / cookies i kaker , men oppskriften ble hvertfall til mens jeg sto på kjøkkenet ved å bruke det jeg hadde hjemme !


Her er min versjon av cupcakes med kjeks i . Jeg har brukt Dots Brownie Cookies :


3 egg
2 dl brunt sukker
1 dl sukker
1 dl seterrømme
2 ts  vaniljesukker
1 / 2 ts natron
4 dl mel
1 / 2 pakke knuste dots cookies / kjeks


Pisk eggedosis av egg og sukker og brunt sukker. Bland sammen vaniljesukker,natron og mel og ha i halvparten.Rør godt. Ha i rømmen og resten av melblandingen.Miks til en glatt og fin røre. Vend inn de knuste kjeksene .





Stekes på 175 grader i ca 18 min midt i ovnen.


Ferdig stekte .



Til frostingen ville jeg prøve den nye philadelphia kremosten med melkesjokolade.

Frosting :

1 pk philadelphia sjokolade
1 ts vaniljesukker
50 g romtemperert melange
300-500 dl melis 


Rør alt sammen til en glatt og klumpfri krem. Ha i så mye melis du trenger for å få den konsistensen du ønsker. 

Pynt : 

3 - 4 knuste dots cookies 



Lagde også noen mini - cupcakes : 


Les mer...

søndag 6. mai 2012

Pengelenskake

Mens jeg var i gang med baking i dag laget jeg denne kaken også . Dette er en rask , billig og enkel sjokoladekake som er myk og saftig og god ! :)



Oppskriften fant jeg på det søte liv.no .Der står det at kaken har fått navnet sitt fordi den kun inneholder billige ingredienser , lite smør og ingen egg. 


Du trenger :

5 dl kefir
4 dl sukker
50 g smeltet smør
1 , 5 ts natron
1 ss kakao
6 dl hvetemel

Rør sammen kefir , sukker og smeltet smør. Bland i det tørre til du får en jevn og klumpfri røre.
Ha røren i en rund form med bakepapir i bunnen.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 45-50 min . Avkjøl kaken i formen.



Ta den ut av formen og fjern bakepapiret og del den i to.

Fyll og glasur :

100 g smør 
250 g melis
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
4 ss kaffe evt melk 

Jeg brukte melk ,siden jeg ikke liker kaffesmak i kaker eller glasurer.
Smelt smøret og ha i de andre ingrediensene til sjokoladekremen. Rør til en glatt og klumpfri glasur .Avkjøl til den er passe lunken og har passe tykk smørekonsistens .Smør et tynt lag inni kaken og ha resten på og rundt kaken . 



Pynt med hakket nonstop eller annen sjokolade. 





Slik ser kaken ut inni . Håper dere alle har hatt en flott søndag.Her er kaken snart spist opp. Det går unna med ungdommer i hus ;) 
Les mer...

Mørk Budapestrull

Endelig nytt innlegg her på bloggen . Nå er det en stund siden sist jeg la ut noe her . Det er ikke alltid det er like lett å få bakt med 4 unger i hus og andre ting på tapetet.Og vi har hatt så fint vær lenge og da er det deilig å bruke dagene ute i sola istedenfor på kjøkkenet. I dag er det kaldt og gufsent i Haugesund med snøfnugg og hagl som daler ned innimellom . Rart å tenke på at vi er i mai måned når det kommer snø liksom . Så i dag var en god bakedag !
Jeg har lenge hatt lyst å lage budapestrull .Jeg har en lillesøster som ofte serverer oss den lyse budapestrullen , og den smaker himmelsk godt og smelter på tunga . Skikkelig dessertkake / rull . Men jeg ville prøve den mørke med sjokoladesmak og daim . Min mann er så glad i daim  :)



Oppskriften er hentet fra matprat.no :

Marengsrulade:

6 eggehviter
3 dl sukker
100 g hasselnøtter
1 dl hvetemel
3 ss kakaopulver
75 g daimkuler

Pisk eggehvitene halvt stive og ha i litt og litt sukker . Hakk nøttene og bland dem i eggehvitemassen . Ha i hvetemel og kakao . Hell røren i en stor bakepapirkledd langpanne ( 30 x 40 cm )  og dryss daimkuler over.



Stekes midt i ovnen på 175 grader i 15-20 min . Avkjøles i langpannen . Slik ser den ut ferdig stekt :


Når ruladen er avkjølt hvelves den over på et stykke bakepapir . Bruk gjerne et fuktig håndkle under bakepapiret ,slik at det ikke glir når du skal rulle sammen kaken . Ta av bakepapiret som ble brukt under steking. 

Nå kan du lage fyllet til denne fantastisk gode kaken / rullekaken . 



Fyll :

3 dl kremfløte
1 boks hermetiske aprikoser
50 g hakket sjokolade

Pisk fløten  og vend inn grovhakket sjokolade og aprikoser. 
Fordel fyllet over kakebunnen og rull forsiktig sammen . 
Jeg fikk det ikk helt bra til , marengsen løsnet litt og det ble sprekker . Men smaken er like god :)
Kaken pakkes inn i bakepapiret og oppbevares kjølig til servering .
Kaken smaker best samme dag den er laget.



Mmmmm, smaker aldeles nydelig . En får både smak av nøtter ,sjokolade og daim . Et søtt og syrlig fyll med aprikosene og en crispy marengs utenpå . Det kan ikke bli bedre enn det !! :))

Les mer...

lørdag 21. april 2012

Gelè - Kake

Idag har det vært enda en strålende vårdag med sol . Jeg og eldstejenta har vært på loppemarked og levert fra oss denne kaken idag . Alle penger fra salg av kaker og lopper skal gå til stiftelsen Kpk Ukraina .



Oppskriften har jeg fått for 6-7 år siden av en tidligere kollega . Kaken er frisk og god med myke fruktbiter og knasende crispo-sjokolade . I tillegg til gelè og kremfløte . Her deler jeg oppskriften videre til dere :


2 pk bringebær eller jordbær gelè
6 dl fløte 
1 stor boks fruktcocktail
2 bananer ( kan sløyfes ) 
1 stor plate crispo eller firkløver sjokolade
druer eller kiwi til pynt eller annen frukt

Slik gjør du : 

Åpne fruktcocktailen og sil av sukkerlaken og hell i et litermål .Fyll på med vann til du har 7 dl væske . Ta væsken i en gryte og kok opp , ha i gelèpulveret og rør godt . La gelèen avkjøles til den er halvstiv .
Visp fløten , ha i hakket sjokolade , frukten og bananene . Vend til slutt inn den halvstive gelèen . Helles i en kakeform over natten .Bruk gjerne bake-it easy kakeform eller sett en kakering på et kakefat . Pynt med kiwi eller druer og litt hakket sjokolade .



Fortsatt god helg ! :)



Les mer...

onsdag 18. april 2012

Eple og bringebær Pai

Pai er noe jeg har begynt å få øynene opp for i det siste . Det er forholdsvis lett å lage og de kan fylles med det du måtte ønske . Kun fantasien stopper deg der tror jeg . I denne paien har jeg brukt eple og bringebær fyll og ostefyll / lokk . Begge fyllene ble til ut fra det jeg hadde på kjøkkenet . Men det funket veldig godt sammen og paien ble godt mottatt av familien :)


ferdig stekt 


Her får  dere min oppskrift :

Paibunn : 

Her brukte jeg en ferdig pakke som kun skulle tilsettes vann og kjevlet den ut og la oppi formen . 
Forstekte bunnen i ca 10 min på 200 grader . Tok den ut og lot den avkjøles.

Fyll 1 :

3 epler
ca 50 -60 g frosne bringebær
3 ss flytende honning
2 ss smør
1 ss kardemomme
1 ts kanel
2 ss sukker




Kutt eplene opp i tynne skiver og legg dem i en pose sammen med kanel og kardemomme og rist godt . Stek eplene med smøret til de er blitt myke . Ha oppi bringebær , sukker og honning . La dette stå og koke til det tykner litt . Rør innimellom . 
Hell fyllet over i paibunnen.



Fyll 2 :


2 egg
200 g philadelfia kremost
1 ss flytende honning
1 /2 dl sukker 
2 ts vaniljesukker

Pisk eggene lett og ha oppi kremosten . Bland godt . Tilsett honning , sukker og vaniljesukker .
Hell over fyll i paiformen over fyll 1 . 

Stekes på 200 grader i 25 min eller til fyllet er stivnet .



Strø litt kokos på toppen når den er ferdigstekt om du ønsker . Server lunken sammen med vaniljeis eller vaniljesaus. Smaker godt kald også .


Mmmm , gode smaker . Jeg skal prøve ut flere sorter pai fremover tror jeg  :)


Les mer...

mandag 16. april 2012

Nøtteruter

Disse nøtterutene eller kjeksene er superenkle å lage og smaker godt . Kjekke å servere til ungene og pakke med seg på tur .




Du  trenger : 

100 g smør
1 , 5 dl sukker
2 ss fløte
1 egg
2 ss kakao
1 ts vaniljesukker
1 /2 ts bakepulver
50 g hakkede hasselnøtter
50 g hakket sjokolade

Slik gjør du : 

Pisk smør og sukker til det er lett og luftig, tilsett egget og rør godt .Sikt inn alt det tørre og ha i fløten.Kle en langpanne ( 25 x 35 cm ) med bakepapir og bre røren utover . Strø over grovhakkede nøtter og sjokoladebiter.


Stekes på 200 grader i ca 15 midt , midt i ovnen .



Deles inn i ruter / biter mens den fremdeles er litt varm .


ENJOY ! :)

Les mer...

søndag 15. april 2012

Havregryn og Sjokoladekake

For en stund tilbake kom jeg over en oppskrift på bloggen til Passion 4 Vintage jeg ønsket å prøve . Denne bloggen følger jeg daglig og finner mye inspirasjon der . Jeg har prøvd flere av hennes oppskrifter før .Hun som har bloggen er også fra Haugesund , og jeg har vært på 2 - 3 kurs hos henne og vi har litt kontakt via facebook og tlf . Hun holder både cupcake-kurs og bakekurs med ulike tema .
I tillegg driver hun  Widveys Cupcakes der de lager og leverer alt fra cupcakes til dåpskaker og bryllupskaker og andre kaker . Hun har virkelig fått det til og får mange bakeoppdrag !!

Kaken jeg har laget i dag med hennes oppskrift inneholder havregryn og  mørk og hvit sjokolade .



Her er oppskriften :

100 g havregryn , 2,5 dl kokende vann , 120 g smeltet smør , 3 egg , 400 g rørsukker , 200 g mel , 1 ts bakepulver , 1 ts kanel , 1 ts natron , 1 / 2 ts salt , ca 50 g hvit sjokolade i biter , ca 100 g mørk sjokolade i biter .

Stekes på 170 grader i ca 50 min . Røren passer fint i en stor rund form .


Slik gjør du :

Bland havregryn og kokende vann sammen i en bolle . La dette trekke i 5 min . Smelt smøret og hell det oppi med havregrynene og vannet. La dette hvile i ca 15 min . I mellomtiden gjør du resten av røren klar .
Pisk eggene og tilsett sukker og pisk dette lett og luftig . Sikt inn alt det tørre . Tilsett havregrynsblandingen , som skal være litt lunken , og rør godt . Ha tilslutt i sjokoladebitene og rør om med en slikkepott .



Avkjøl kaken og dekorer med kremostfrosting . Jeg har farget min lilla og brukt lilla glitter på . Jeg prøvde å sprøyte på roser , men merket fort at frostingen min ikke var stiv nok til at det ble helt vellykket .


Kaken smakte hvertfall veldig godt . Min samboer mente den minnet litt om gulrotkake / krydderkake .
Widvey skriver at kaken skulle bli seig i konsistensen pga rørsukkeret , men det ble ikke min . Min ble luftig og god . Det kan jo komme av at jeg ikke hatt nok rørsukker hjemme og måtte blande med vanlig sukker .



Ha en fortsatt fin søndag ! :)
Les mer...