mandag 16. september 2013

Amerikansk eplekake med ostekrem

Her i huset elsker vi eplekaker,og på denne årstiden bugner det over av gode norske epler i hager og på butikken.Dette er en saftig eplekake med god holdbarhet.Den inneholder revne epler og er toppet med deilig ostekrem.Oppskriften er hentet fra "det søte liv".


Sett ovnen på175 grader.

125 g smør (romtemperert)
180 g sukker
2 ts kanel
3 store egg
1,5 ts bakepulver
180 g hvetemel
2 store epler

Smør,sukker og kanel piskes godt sammen til luftig smørkrem .Ha i ett og ett egg.Ca 2 min mellom hvert egg.Mål opp hvetemel og bakepulver,sikt dette i og rør godt.Skrell til slutt eplene og riv dem grovt på et råkostjern,før de vendes inn i røra.

Smør en 24 cm eller 26 cm rund kakeform og ha bakepapir i bunnen.Hell i kakerøren.Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 40 min.


Kaken settes til avkjøling.Imens kan du lage ostekremen.I oppskriften fra "det søte liv" er ostekremen smurt utover hele kaken,men siden vi har unger i hus som ikke er så glad i slik krem,ble den servert ved siden av.

Ostekrem :

250 g kremost naturell
40 g melis ( jeg brukte mer)
1 ts vaniljesukker

Alt piskes sammen og smøres over kaken eller serveres ved siden av eller på toppen av hvert stykke som jeg gjorde :)


Kaken har som sagt god holdbarhet og egner seg godt til frysing.




0 kommentarer:

Legg inn en kommentar