torsdag 27. juni 2013

Frisk sitronkake i langpanne

Jeg er veldig glad i sitronsmak i kaker og bakst.Det er så friskt og syrlig og passer perfekt nå om sommeren.Her får du en sitronkake i langpanne med et lag lemoncurd og et lag kremostfrosting m/ sitronsmak.


Til en liten langpanne :

200 g smør eller margarin
250 g sukker
3 egg
250 g mel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk
saft fra 1 sitron
skall fra 2 sitroner


Stekes på 180 grader midt i ovnen,30-40 min.

Mens kaken stekes,kan du lage lemoncurden,om du vil lage fra bunnen av.Jeg har brukt ferdig lemoncurd på glass denne gangen.

Link til lemoncurd her.

.

Lemoncurd kjøpt på Amundsen spesial i Haugesund.Link til nettbutikk her.


Avkjøles helt.


Jeg valgte å ta kaken ut av formen ,siden jeg ville ha den over på et kakefat,men den kan også serveres rett fra langpannen.

Når kaken er avkjølt,smører du over et lag lemoncurd.

Lag så frostingen :

100 g philadelfia kremost
40 g smør,romtemperert
2-4 dl melis
saft fra 1/2 sitron

Miks alt sammen til en glatt og klumpfri krem og smør over kaken.


Jeg drysste over noen blåbær for litt farge og kontrast.



Mmm,frisk og god ! 

Enjoy :))

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar