torsdag 27. juni 2013

Frisk sitronkake i langpanne

Jeg er veldig glad i sitronsmak i kaker og bakst.Det er så friskt og syrlig og passer perfekt nå om sommeren.Her får du en sitronkake i langpanne med et lag lemoncurd og et lag kremostfrosting m/ sitronsmak.


Til en liten langpanne :

200 g smør eller margarin
250 g sukker
3 egg
250 g mel
1,5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 dl melk
saft fra 1 sitron
skall fra 2 sitroner


Stekes på 180 grader midt i ovnen,30-40 min.

Mens kaken stekes,kan du lage lemoncurden,om du vil lage fra bunnen av.Jeg har brukt ferdig lemoncurd på glass denne gangen.

Link til lemoncurd her.

.

Lemoncurd kjøpt på Amundsen spesial i Haugesund.Link til nettbutikk her.


Avkjøles helt.


Jeg valgte å ta kaken ut av formen ,siden jeg ville ha den over på et kakefat,men den kan også serveres rett fra langpannen.

Når kaken er avkjølt,smører du over et lag lemoncurd.

Lag så frostingen :

100 g philadelfia kremost
40 g smør,romtemperert
2-4 dl melis
saft fra 1/2 sitron

Miks alt sammen til en glatt og klumpfri krem og smør over kaken.


Jeg drysste over noen blåbær for litt farge og kontrast.



Mmm,frisk og god ! 

Enjoy :))

Les mer...

tirsdag 25. juni 2013

Sommerlig Ostekake

Idag har jeg vært innom jobben min med hele 3 kaker til mine gode kollegaer.Èn av kakene var denne ostekaken.Mild og rund i smaken med friske jordbær og en kjeksbunn bestående av en blanding av oreo-kjeks og ballerina kjeks med jordbærsmak! :)) Her får dere min oppskrift og fremgangsmåte.


Bunn :

50-60 g smeltet smør
1 pk ballerina jordbærkyss kjeks
1/2 pakke oreokjeks
1 pk oreostrøssel

jordbær

Smelt smøret.Finkvern ballerina kjeksene og oreokjeksene og bland det sammen med oreostrøsselet i en bolle.Tilsett smøret og bland alt sammen.Trykk bunn-massen ut i en kakeform på 24 eller 26 cm.Eller bruk en kakering på et kakefat slik jeg har gjort.



Del noen jordbær i to og legg over kjeksbunnen.


Sett kaldt mens du lager ostefyllet.

Ostefyll:

3 dl kremfløte 
300 g philadelfia kremost
1 pk sitrongelè
2 dl melis
1 ts vaniljesukker

Lag gelèen som anvist på pakken,men med halv mengde vann.Avkjøl.Pisk kremfløten og ha i kremosten sammen med melis og vaniljesukker.Tilsett tilslutt den avkjølte gelèen.Bland godt sammen og hell over kjeksbunnen.

Settes kaldt minst 4 timer eller over natten.


Pynt med friske jordbær.


Kaken fikk mye skryt av kollegaene mine :)



Ostekaker smaker alltid godt! :)
Les mer...

mandag 24. juni 2013

Herlig sjokoladekake med nøttebunn

Her får du en enkel og kjempegod kake med deilig nøttebunn dekket med sjokoladekrem med smak av kaffe.


Bunn:

100 g hasselnøtter
100 g valnøtter
3 egg ( romtempererte)
200 g sukker
2 ts bakepulver
2 ss potetmel



Start med å piske egg og sukker til luftig eggedosis.Imens finkverner du hasselnøttene.Grovhakk valnøttene med en kniv.Tilsett potetmel og bakepulver i eggedosisen og rør godt.Vend tilslutt inn nøttene.
Ha røren i en godt smurt form,24 eller 26 cm.


Stek bunnen nederst i ovnen på175 grader i 1 time.


Avkjøl bunnen og lag sjokoladekremen.

150 g smør eller margarin
200 g lys eller mørk kokesjokolade
0,5 dl sterk kaffe
1 egg
100 g melis

Smelt smør og sjokolade over vannbad eller i mikroen.Tilsett kaffien og rør sammen.Avkjøl litt.Pisk inn egget og melis.Sett kremen kaldt en stund før den smøres over kaken.



Ha over noen jordbærbiter eller annen frisk frukt om ønskelig.


Mmmm,dette er en skikkelig snopekake!


Prøv denne.Du vil ikke angre :)))

Oppskriften er hentet fra denne bloggen
Les mer...

søndag 16. juni 2013

Rocky Road Brownie

Dagens herlighet er en populær amerikansk brownie med " rocky road " -topping.
Søt,mektig og veldig god!


Jeg har denne gangen brukt oppskriften til Thea fra My Little Kitchen.Oppskrift på brownie,fremgangsmåte og topping finner du HER.

Du kan også bruke din egen favoritt-brownie-oppskrift og toppe med marshmellows,sjokoladebiter og evt peanøtter ! :)

Her er litt bilder av min Rocky Road Brownie :





Mmmmmmm.................! :)

Enjoy !


Les mer...

torsdag 13. juni 2013

Ananas-Pai m/friske bringebær

Det har blitt lite innlegg her på bloggen i det siste.Delvis pga godt vær,mye jobb og lite bakelyst faktisk.Men i dag var det gråvær og jeg har laget en enkel og veldig god ananas-pai.Oppskriften er inspirert fra ulike nettsider.Her er min versjon.



Bunn :

125 g  smeltet melange
1 dl malte mandler
2 dl hvetemel
1 dl sukker
1 ts bakepulver

Smelt smøret og avkjøl dette litt mens du finmaler mandlene.Bland alt sammen og trykk massen ned i en paiform (ca 25 cm).



Fyll :

2 små bokser ananas
1 dl sukker
1 egg
2 dl creme fraiche
1 ts vaniljesukker
Skall fra 1/2 sitron

Bruk en stavmikser og mos sammen avsilt ananas.Pisk lett sammen egget,sukker og creme fraiche.Ha i vaniljesukker og ananas-mosen.Rør til slutt inn sitronskall.Hell fyllet over paibunnen.


Stekes på 200 grader i 30-35 min,midt i ovnen.


Avkjøles helt.Serveres som den er eller sammen med vaniljeis eller friske bringebær som jeg har gjort.



En enkel og frisk pai ! :))

Enjoy !




Les mer...