mandag 4. mars 2013

Enkel ostekake-dessert

Denne desserten hadde jeg med meg i venninneklubb tidligere i uken.En lett og god dessert som fallt i smak hos alle.Her får du oppskrift ,fremgangsmåte og noen bilder :


 bunn :

2 pk safarikjeks
120 g smeltet melange

1 liten boks kremfløte
1 pk philadelfia kremost naturell ( 200 g )
1 ts vaniljesukker 
1 ss sukker
1 stor boks hermetisk fersken + sukkerlake
100 g mørk sjokolade
6 plater gelatin

 pynt :

evt 1 liten boks hermetisk mandariner eller frisk frukt
evt kakestrøssel



Start med å knuse kjeksene og bland inn smeltet melange.Massen trykkes ut i en form og settes kaldt mens du lager fyllet.





Pisk opp fløten sammen med sukker og vaniljesukker.Pisk kremosten lett og bland sammen med fløten.
Legg gelatin-platene i kaldt vann ca 10 min til de er myke.Mål opp 2 dl sukkerlake og varm den opp ca 1 min i mikroen.Klem vannet ut av gelatinen og ha dem i den varme laken.Rør godt.Hell blandingen i en tynn stråle i fyllet mens du rører.Ha til slutt i hakket sjokolade og ferskenbiter.Ta ut kjeksbunnen og ha massen over.Settes i kjøleskap i 3 timer eller over natten.


Dessert-kaken er klar til servering :) Vil du pynte ,pynter du etter ønske.Min pynting ble veldig full fart og jeg kunne nok vært foruten  ....hehe ;)


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar