onsdag 13. mars 2013

Bountykake

Liker du bounty-sjokolade?? Da er dette kaken for deg! Supergod og superenkel å lage .Skikkelig snopekake ! :)) Nam,nam.....


Bunn :

200 g kokosmasse
200 g melis
6 eggehviter ( ta vare på eggeplommene til glasuren )



Pisk eggehvitene stive og vend  forsiktig inn melis og kokos og ha alt i en bakeform med bakepair i bunnen.Stekes på 150 grader,nederst i ovnen i ca 30 min,til bunnen har fått en gyllen farge på toppen.


La kaken stå i formen en stund før du tar av kakeringen. Avkjøles helt før glasur smøres på.

Glasur :

150 g meierismør
150 g sjokolade ( lys eller mørk )
90 g melis
6 eggeplommer

Start med å smelte smøret.Når alt er smeltet,tar du kjelen av platen og har i sjokoladen.Rør rundt til all sjokolade er smeltet.Så skal blandingen avkjøles godt.Ha så i melis og eggeplommene og pisk godt til du får en tykk og fyldig glasur.Den vil tykne etterhvert,så det kan være lurt å la den stå litt før den smøres over kaka.



Smør glasuren over og rundt kaken.


Et tips er å lage to bunner og ha et lag glasur mellom og et lag rundt kaken.


Kaken før glasuren er stivnet.Klarte ikke å vente  med å smake hehe ;)



Dette er en kake å anbefale !! :))


Her er kaken når den har stått noen timer i kjøleskapet og stivnet.

Oppskriften er lånt fra bloggen Iselins kaker :) 

Link her  

1 kommentarer:

Bakegleder sa...

Elsker jo bounty, vet nesten ikke om jeg tør prøve denne kaken, kan jo risikere å spise opp hele selv ;o)

Legg inn en kommentar