torsdag 18. oktober 2012

Sjokolade - Ostekake

Idag fyller min lillesøster år og jeg tilbydde meg å lage en kake vi kunne ha til kaffen.Denne ostekaken med smak av melkesjokolade og vanilje-kremost så jeg Wenche fra " God Morgen Norge " lage for litt siden og fikk lyst å prøve meg på denne.



Bunn :

150 g havrekjeks med sjokolade eller cookies
( jeg brukte digestive kjeks sammen med 50 g smeltet melkesjokolade )
50 g smør

Knus kjeksene i en foodprossessor eller legg kjeksen i en pose og rull en kjevle over.Tilsett smeltet smør i de knuste kjeksene og trykk massen ut i bunnen av kakeformen.Denne kaken er beregnet til en 22 cm stor form,men det går fin an å bruke større,kaken blir bare ikke så høy da.
Sett bunnen kaldt en stund.



Fyll/ Sjokoladekrem  :

6 plater gelantin
200 g sjokolade ( melkesjokolade,firkløver,hvit sjokolade eller mørk sjokolade )
3 dl kremfløte
1 beger  temperert kremost ,naturell eller vaniljesmak.(Her brukte jeg tine sin nye kremost til baking med vaniljesmak)
1 / 2 dl melis
4 ss kokende vann
Frisk frukt til pynt




Start med å legge gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 3-4 min.
Smelt så sjokoladen over vannbad eller i mikroen og avkjøl litt.
Pisk fløten sammen med melis og tilsett den avkjølte sjokoladen.Bland dette lett sammen.Klem vannet ut av gelatin-platene og smelt de med det kokende vannet.Ha blandingen i sjokoladekremen under omrøring.
Rør til slutt inn kremosten og bland til en glatt og fin masse.Helles over kjeksbunnen og settes kaldt i minst 4-5 timer .Aller helst over natten.


Pynt gjerne med frisk frukt eller bær.Jeg har valgt bringebær,litt rips og sitronmelisse.Du kan også bruke appelsinbåter eller andre sitrusfrukter.


Smaker nydelig godt og fikk mye skryt i selskap i dag :)


Tips :

Sjokoladekremen kan smakes til med revet appelsinskall,hakket chili eller hakkede nøtter.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar