søndag 7. oktober 2012

Hjerte-eplekake

En enkel og lett eplekake å lage.Oppskriften er basert på en av de gamle oppskriftene jeg har fått av en eldre dame. Jeg har endret litt på den og laget den til min. Kaken passer til en form på ca 22 cm.



Du trenger :

100 g sukker
50 g brunt sukker
1 egg
3 dl mel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
50 g smeltet smør
1 1 / 2 dl fløte eller h - melk 
1 stort finraspet eple
1 stort eple i skiver
sukker og kanel

Sukker,brunt sukker og egget piskes godt sammen .Mål opp alt det tørre.Smelt smøret og mål opp fløten.Ha det tørre i vekselsvis med fløten og rør godt.Hell til slutt i smeltet smør ( noe avkjølt ) .




Finrasp ett stort eple og bland i røren.
Strø litt sukker og kanel i bunnen av formen  før du legger tynne epleskiver i.
Hell røren over og strø på et tynt lag sukker og kanel igjen.


Kaken stekes på 180 grader i ca 30 min.


Avkjøles på rist.Dryss over litt melis før servering.


Denne kaken har en litt karamellisert smak pga det brune sukkeret.

Server avkjølt eller lunken .Spises som den er , eller med litt god vaniljeis eller  pisket krem ved siden av ! :)



0 kommentarer:

Legg inn en kommentar