torsdag 5. april 2012

Sitronfromasjkake

I går lagde jeg denne friske kaken , som jeg idag serverte til familiegjester . Etter en god lammelår middag passet det godt med en frisk, lett og syrlig kake .



Den er veldig enkel å lage , her er min måte å gjøre det på . Du trenger : 


1 pk digestive kjeks
200 g meierismør ( romtemperert )
300 g bringebær
2 pk freia sitronfromasj
2-3 dl fløte
1 liten boks hermetisk fersken

Start med å knuse kjeksene og bland sammen med smøret . Trykk massen ut i en rund form .Gjerne en bake-it easy form / kakefat . De er geniale å bruke til slike kaker syns jeg . Da får du kaken ferdig på fat liksom .
Sett kjeksmassen / bunnen kaldt .
Lag sitronfromasj som anvist på pakken . Ta halvparten av sitronfromasjen  over kjeksmassen , dryss over et lag med frosne eller ferske bringebær og hell over resten av fromasjen .Settes i kjøleskap til fromasjen er stivnet .




Pynt med det du ønsker .Jeg har brukt fersken , bringebær og litt sjokoladeruller / " sigarer " .
Bruk andre friske bær om du ønsker det. Men bringebær og sitron passer veldig godt sammen .




Slik så kaken ut inni. Om du ønsker mindre bunn ,kan du halvere kjeksbunnen .
Kaken ble tatt godt imot av gjestene . Fortsatt god påske ! :)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar